ΑγροτικάΚαστοριά

Ολ. Τελιγιορίδου: Επιλογή της κυβέρνησης η ενίσχυση της ελληνικής υπαίθρου

Στο 1ο Αναπτυξιακό Συνέδριο των Καλαβρύτων παραβρέθηκε η Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Ολυμπία Τελιγιορίδου.

Κατά την τοποθέτησή της η κ. Τελιγιορίδου ενημέρωσε για τους στόχους του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων που είναι:

  • Για ποιοτικά προϊόντα υψηλής προστιθέμενης αξίας με ταυτότητα, και χτύπημα των ελληνοποιήσεων
  • Για την οργάνωση του δικτύου της αλυσίδας των τροφίμων και η προώθηση της εξωστρέφειας
  • Για την εκπαίδευση και την καινοτομία που θα στηρίζει τα συνεργατικά σχήματα και τους νέους αγρότες
  • Για την προστασία του περιβάλλοντος και την αντιμετώπιση των κλιματικών αλλαγών μέσω εργαλείων όπως η ψηφιακή γεωργία

Η κ. Τελιγιορίδου κατά την ομιλία της ανέφερε ότι η ανάπτυξη στην Ελλάδα περνά μέσα από τον πρωτογενή τομέα, ο οποίος μπορεί να γίνει η ατμομηχανή της ανάπτυξης, σε μια δίκαιη κατεύθυνση, είναι αναγκαία όμως η συνεννόηση όλων των δυνάμεων για να επιτύχουμε τους στόχους μας. Η κ. Τελιγιορίδου τόνισε ότι οι πόρτες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων είναι ανοιχτές για όλους τους φορείς. «Είναι το δικό σας Υπουργείο» κατέληξε.

Κατά την διάρκεια της επισκέψεως στα Καλάβρυτα η κ. Τελιγιορίδου περιηγήθηκε στις εγκαταστάσεις του Συνεταιρισμού Καλαβρύτων και ενημερώθηκε από τον πρόεδρο κ. Σατολιά και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Παπαδόπουλο, για την ανάπτυξη του Συνεταιρισμού.
Ακόμη συναντήθηκε με το ΓΕΩΤΕΕ Δυτικής Ελλάδος και Ιονίων Νήσων και με τους Διευθυντές των Αναπτυξιακών Πάρνωνα και την Αναπτυξιακή Αχαΐας ΑΕ τον κ. Μπερέτζο Μαρίνο και την κ. Τσιμπρή Ηρώ αντίστοιχα.
Τέλος η υφυπουργός συναντήθηκε με αγρότες και κτηνοτρόφους της περιοχής και αντάλλαξε απόψεις για τα θέματα που τους απασχολούν.

Back to top button