Καστοριά

Ο Μητροπολίτης Καστοριάς στον ΣΚΑΙ: «Είναι παραποίηση της ιστορίας μας» (βίντεο)

Για το Μακεδονικό μίλησε σήμερα το πρωί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ στην εκπομπή »Σήμερα» του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ

Για το Μακεδονικό ζήτημα μίλησε σήμερα, Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου στον τηλεοτικό σταθμό ΣΚΑΪ ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ.

Ο Μητροπολίτης Καστορίας σχολιάζοντας το δημοψήφισμα που θα διεξαχθεί στα Σκόπια τόνισε χαρακτηριστικά ότι: ”Πιστεύω ότι υπάρχει ένας διχασμός και ανάμεσα στο λαό μας και ανάμεσα στο λαό των Σκοπίων. Ο λαός μας αισθάνεται μία πολύ μεγάλη πικρία και πρέπει να σας πω ότι όσο περνάει ο καιρός αισθάνεται έναν θυμό”.

”Έχουμε μία παραποίηση της ιστορίας και αυτό που γράφτηκε με αίμα δεν μπορεί να ξαναγραφτεί με μελάνι. Ζούμε σε έναν χώρο που οι μνήμες είναι ζωντανές καθημερινά, βλέπουμε αυτούς οι οποίοι ηγήθηκαν αυτού του αγώνος για την απελευθέρωση της Μακεδονίας, τον Παύλο Μελά, τον Γερμανό Καραβαγγέλη, όλοι την χορεία των Μακεδονομάχων” ανέφερε σε άλλο σημείο ο Σεβασμιώτατος.

Για τον ρόλο κλειδί της Ελλάδος στην συμφωνία με τα Σκόπια ο Σεβασμιώτατος σημείωσε: ”Θα πρέπει και εμείς αυτό το κλειδί που έχουμε στα χέρια μας να το χρησιμοποιήσουμε. Πιστεύω ότι με αυτό τον τρόπο θα γίνουμε και πιο σεβαστοί. Δεν θα πρέπει να υποχωρήσουμε και κυρίως οι άρχοντες του τόπου μας θα πρέπει να σκεφθούν αυτήν την ενότητα του ελληνικού λαού”

Σε ερώτηση για το αν πρέπει να ψηφιστεί η συμφωνία από την πολιτική ηγεσία όταν φτάσει στη Βουλή ο κ. Σεραφείμ τόνισε: ”Για μένα όχι. Εμείς σαν λαός έχουμε ανάγκη να μιλήσουμε στα πρόσωπα των πολιτικών μας και να τους πούμε ότι θα πρέπει να σκεφθούν την ενότητα του λαού μας και την ιστορία μας”.

Για τον κίνδυνο αποσταθεροποίησης της περιοχής, σε περίπτωση που καταψηφιστεί η Συμφωνία, που κάνει λόγο ο Πρωθυπουργός των Σκοπίων κ. Ζόραν Ζάεφ, ο Σεβασμιώτατος υπογράμμισε: ”Ένας εκφοβισμός είναι προκειμένου αυτή την ώρα να πείσει τους δικούς του εκεί, οι οποίοι είναι ένα συνονθύλευμα θα λέγαμε πολλών λαών, όπως Αλβανών, όπως άλλων, για να πουν το ναι στο δημοψήφισμα”.

https://www.youtube.com/watch?v=cgbHpgw0csw

romfea.gr

 

 

Back to top button