Ελλάδα

H Αλόννησος πόλος έλξης συγγραφέων

Με καινοτόμες επικοινωνιακές τεχνικές συνεχίζει αδιάκοπα το πρόγραμμα προβολής του Δήμου Αλοννήσου κατά την διάρκεια του Σεπτεμβρίου.

«Με δεδομένη την εξέλιξη του προορισμού, τη δημιουργία νέων ή την ανακαίνιση και αναβάθμιση πολλών Tουριστικών επιχειρήσεων, τη δημιουργία νέων προϊόντων όπως των υποβρύχιων γάμων, την ανάπτυξη έργων υποδομής όπως των προσβάσιμων παραλιών σε ΑΜΕΑ και τις οικολογικές πρωτοβουλίες με αφετηρία τη μείωση χρήσης της πλαστικής σακούλας, κρίνεται επιτακτική η ανάγκη δημιουργίας και ανάδειξης νέου περιεχομένου και πληροφοριακού υλικού για την Αλόννησο. Απέναντι στην πρόκληση αυτή, ο Δήμος Αλοννήσου δεν μένει στα τετριμμένα.

Η πρόσκληση επιλεγμένων συγγραφέων για τη δημιουργία ταξιδιωτικών οδηγών που θα διοχετευτούν μέσα από τα κανάλια διανομής έγκριτων εκδοτικών οίκων, αποτελεί κομμάτι της νέας στρατηγικής μας που θα εκπλήξει ευχάριστά στο επόμενο διάστημα με πρωτότυπες προσθήκες», δηλώνει ο Δήμαρχος Αλοννήσου, κ Πέτρος Βαφίνης που ήδη δρομολογεί σειρά νέων ενεργειών σε συνεργασία με τους επαγγελματίες, την Τουριστική Επιτροπή του Δήμου, και την εταιρία Τουριστικού Marketing Remake, ενώ ευχαριστεί θερμά τόσο τις ακτοπλοϊκές εταιρίες Hellenic Seaways και Aegean Flying Dolphins, όσο και τις τοπικές επιχειρήσεις για την στήριξη και σε αυτή τη δράση.

Στο πνεύμα αυτό, διασφαλίστηκε και οργανώθηκε η επίσκεψη της συντάκτριας κας Ughetta Lacatena και ειδικού συνεργάτη της στην Αλόννησο, προκειμένου να καταγράψουν το Τουριστικό προϊόν του προορισμού, κατά την επταήμερη παραμονή τους στο νησί, από 1 έως 8 Σεπτεμβρίου, περίοδος που το νησί εμφανίζει πολύ υψηλή επισκεψιμότητα καθώς κατά γενική ομολογία, ο φετινός Σεπτέμβριος φαίνεται πως θα σημειώσει εξαιρετικές επιδόσεις στον προορισμό, καθ’όλη τη διάρκεια του.

Η κα Lacatena διακρίνεται για την πολυετή εμπειρία της στη σύνταξη ταξιδιωτικών οδηγών και συνεργάζεται ως συγγραφέας με τον εκδοτικό όμιλο Morellini Editore  ://www.morellinieditore.it/

Η εκδοτική Morellini είναι ένα από τα πλέον αξιόπιστα εκδοτικά ονόματα οίκων στην Ιταλία, με εκατοντάδες τίτλους σε όλα τα πεδία. Διαθέτει ειδικό τμήμα με έμπειρο δυναμικό για την συγγραφή βιβλίων και ταξιδιωτικών οδηγών για προορισμούς, που διατίθενται είτε σε έντυπη, είτε σε ηλεκτρονική έκδοση σε εκατοντάδες χιλιάδες Ιταλούς αναγνώστες με ποιοτικά και ειδικά ενδιαφέροντα. Στο πλαίσιο αυτό, ο εκδοτικός οίκος μετράει δεκάδες συνεργασίες με οργανισμούς Τουρισμού από Ευρώπη, Αμερική και Ασία και μέλημα του είναι η δημιουργία ποιοτικών οδηγών με διαχρονική αξία.

ΑΠΕ

Back to top button