ΕκδηλώσειςΚαστοριά

“Γελάσαμε συνέχεια”: Stand up Comedy στην Καστοριά

Δεχόμενοι εκατοντάδες γράμματα θαυμαστών που μας παρακαλούσαν να κάνουμε κωμική περιοδεία στη Βόρεια Ελλάδα, καταλάβαμε αμέσως πως πρόκειται για μια πανάκριβη φάρσα, αφού είναι 2018 και κανείς δε στέλνει γράμματα. Αποφασίσαμε όμως να την κάνουμε όντως την περιοδεία, γιατί αλλιώς θα ζούσαμε σε έναν κόσμο που οι φαρσέρ κερδίζουν.
Και ο καλύτερος τρόπος να αντιταχθείς στους φαρσέρ είναι να πάρεις την κωμωδία όπως την παίρνουμε εμείς: σοβαρά!

Το σταντ απ είναι ένα συγκριτικά νέο είδος στον ελληνικό χώρο που κερδίζει ολοένα και μεγαλύτερη απήχηση χάρη στην αμεσότητά του και τον σταθερό προσανατολισμό των κωμικών στο να αφουγκράζονται τις αντιδράσεις του κοινού και να βελτιώνουν διαρκώς την τεχνική τους. Συγκεκριμένα για το line up της περιοδείας:

Άγγελος Σπηλιόπουλος: Αν και ασχολείται συνειδητά με τη σύντομη φόρμα αστείου, η σκηνική του περσόνα συνέχει τα one-liners του έτσι που στο τέλος δε νιώθεις ότι έχεις παρακολουθήσει μια παράθεση αστείων αλλά ότι μπήκες για λίγο στο μυαλό ενός επινοημένου χαρακτήρα που ισορροπεί ανάμεσα σε μια εντελώς ιδιόρρυθμη ευφυΐα και την παντελή έλλειψη κοινωνικών δεξιοτήτων.

Γιάννης Ρούσσος: Μπλέκει το σύντομο αστείο με το αφηγηματικό στυλ υποδυόμενος μία περσόνα γεμάτη αυτοπεποίθηση που ξεκινάει να αφηγείται μια ιστορία με συνοχή, η λογική της οποίας όμως εμφανίζει διαρκώς ρωγμές με τη μορφή συνεχόμενων κωμικών εμπνεύσεων, αποκαλύπτοντας τελικά στον κοινό ότι πίσω από την αλαζονική περσόνα κρύβεται ένας ανασφαλής λούζερ.

Αλέξανδρος Πασπαρδάνης: Ακολουθώντας συγκριτικά μεγαλύτερες αφηγηματικές ενότητες ενσαρκώνει μια εκδοχή του εαυτού του που αντλεί μια νοσηρή απόλαυση από την ειλικρίνεια με την οποία μοιράζεται τις πιο κρυμμένες σκέψεις του, ελπίζοντας ότι το κοινό θα παραδεχτεί με το γέλιο του πως δεν είναι ο μόνος που τις κάνει.

Δημήτρης Χριστοδούλου: Με ένα ήρεμο αφηγηματικό στυλ και συνδυάζοντας story telling με σύντομα αστεία, αντλεί υλικό από την προσωπική του ζωή, είτε αυτή αφορά τις σχέσεις του είτε την εμπειρία του ως πατέρας, υποδυόμενος μια μετατοπισμένη εκδοχή του εαυτού του όπως την παραμορφώνει η κωμική σκηνή.

Ωραίοι οι ψαρωτικοί τεχνικοί όροι, το αν είναι και πετυχημένα τα αστεία μας ελάτε να το κρίνετε μόνοι σας!

Παρασκευή, 28 Σεπτεμβρίου 2018 στις 10 μ.μ.
Στο Stardust All Day Bar

τηλ. κρατήσεων: 2467 504033

 

 

Back to top button