Καστοριά

Στα γυρίσματα του «Οίκτου» της νέας ταινίας του Μπάμπη Μακρίδη (βίντεο)

Η ταινία «Οίκτος» κάνει πρεμιέρα στην Ελλάδα και θα προβληθεί στο πλαίσιο του 24ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας, την Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου στη Στέγη Ιδρύματος Ωνάση.

Making of: Νίκος Πάστρας

Συνεχίζοντας την επιτυχημένη παράδοση που εγκαινίασε το «L», ως η πρώτη ελληνική ταινία που συμμετείχε ποτέ στο διακεκριμένο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Σάντανς το 2012, ο «Οίκτος» πραγματοποίησε την παγκόσμια πρεμιέρα του στο φετινό Φεστιβάλ Σάντανς.
Στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Οδησσού έφυγε με τα βραβεία Καλύτερης Ταινίας και Σκηνοθεσίας, ενώ στο Φεστιβάλ Μαυροβουνίου τα Βραβεία Καλύτερης Ταινίας και Καλύτερου Ανδρικού Ρόλου.
Στο Φεστιβάλ της Βαλέτα κατέκτησε το Βραβείο Σκηνοθεσίας,
ενώ στο Διεθνές φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λουξεμβούργου απέσπασε Ειδική Μνεία.
Η ταινία συγκαταλέγεται στη λίστα υποψηφίων για τα Βραβεία της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου 2018 (European Film Awards 2018 – Feature Film Selection).
Το σενάριο υπογράφουν από κοινού ο Μπάμπης Μακρίδης και ο Ευθύμης Φιλίππου («Κυνόδοντας», «Αστακός»).

Με πρωταγωνιστή τον Γιάννη Δρακόπουλο, ο «Οίκτος» είναι η ιστορία «ενός άνδρα που νιώθει χαρούμενος μόνο όταν είναι δυστυχισμένος, ενός άνδρα εθισμένου στη θλίψη, που έχει τόση ανάγκη τον οίκτο, που είναι πρόθυμος να κάνει τα πάντα για να τον εκμαιεύσει από τους άλλους. Αυτή είναι η ζωή ενός άνδρα σ’ έναν κόσμο που δεν είναι αρκετά σκληρός γι’ αυτόν». Η πανελλήνια πρεμιέρα θα πραγματοποιηθεί από τη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση, στην Κεντρική Σκηνή της, σε συνεργασία με την εταιρεία StraDa Films και στο πλαίσιο του 24ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας.

Η ταινία «Οίκτος» θα κυκλοφορήσει αποκλειστικά στη Μικρή Σκηνή της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση από την εταιρία Strada Films, στις 28 Σεπτεμβρίου 2018.

 

Back to top button