Καστοριά: Βρήκε τον σκύλο να υποφέρει από το περιλαίμιο που είχε χωθεί στον λαιμό του (φωτογραφίες)


Στη Βιομηχανική Περιοχή της Καστοριάς ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, ιδρυτής της Εταιρίας Προστασίας Περιβάλλοντος Καστοριάς εντόπισε την Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου έναν σκύλο που κυριολεκτικά αγκομαχούσε. Όταν τον πλησίασε, διαπίστωσε ότι το ζώο υπέφερε από την τεράστια πληγή στον λαιμό του καθώς το περιλαίμιο, που κάποιος του είχε βάλει, είχε χωθεί κυριολεκτικά μέσα στη σάρκα του.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος δεν κατάφερε να πιάσει το ζώο την ίδια μέρα καθώς ο σκύλος ήταν τρομοκρατημένος. Τα κατάφερε όμως την επόμενη και αφού του έβγαλε το περιλαίμιο απολύμανε τις πληγές του καθώς από τη συνεργασία του με τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ διαθέτει τις βασικές γνώσεις για παροχή πρώτων βοηθειών σε τραυματισμένα ζώα, τα οποία δυστυχώς συναντάει πολύ συχνά.

Όπως εξήγησε στο www.zoosos.gr ο κ. Παναγιωτόπουλος θα πηγαίνει καθημερινά εκεί για να περιποιηθεί το τραύμα του ζώου και δυστυχώς τέτοια περιστατικά στη ΒΗ.ΠΕ. δεν είναι απίθανα και είναι συνήθως τα σκυλιά των κτηνοτρόφων στα οποία φυσικά δεν δίνει κανείς σημασία – πλην ελαχίστων εξαιρέσεων – ούτε καν οι ιδιοκτήτες τους, που συχνά είναι και οι βασανιστές τους.

zoosos.gr

 

 

 

 

1 σχόλιο

  1. Έσωσα την φοράδα του γείτονα από βέβαιο πνιγμό. Έκοψα με το μαχαίρι ένα από τα τρία σχοινιά που είχε γύρω από το λαιμό της. Τα βογγητά της με οδήγησαν στο σημείο που ήταν ξαπλωμένη και δεν μπορούσε να αναπνεύσει. Ενημέρωσα το γείτονα αλλά εκείνος το βιολί βιολάκι. Σε λίγες μέρες πιάστηκε πάλι το πέταλο σε ένα από το τριπλό σχοινί που είχε γύρω από το λαιμό της και απεβίωσε.

shares