Κοινωνικές δομές δήμων: Έρχονται χιλιάδες μόνιμες προσλήψεις

Για μόνιμες προσλήψεις όχι μόνο στο «Βοήθεια στο Σπίτι» αλλά και στις άλλες δομές των δήμων όπου απασχολούνται επί πολλά έτη συμβασιούχοι, καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες, δεσμεύθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, κατά τη συνάντηση του με την ΠΟΕ-ΟΤΑ, ο υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης.

Συγκεκριμένα, όταν του τέθηκε το συγκεκριμένο θέμα από την ΠΟΕ-ΟΤΑ τόνισε ότι τέθηκε ως προτεραιότητα το «Βοήθεια στο Σπίτι» καθώς είναι η μόνη από τις κοινωνικές δομές των δήμων, που δεν είναι, πλέον, συγχρηματοδοτούμενο. Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι στη συνέχεια, χωρίς πάντως να αναφέρει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, πρόκειται να γίνουν προσλήψεις και σε άλλες αντίστοιχες  δομές που καλύπτονται από συμβασιούχους.

Αναφορικά με την εξαγγελία του πρωθυπουργού για 3.000 προσλήψεις στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», ο κ. Χαρίτσης, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τόνισε ότι με βάση την απογραφή που ΥΠΕΣ, από τα στοιχεία των δήμων, οι εργαζόμενοι στο «Βοήθεια στο Σπίτι» είναι λίγο πάνω από 2.900. Ωστόσο, πρόσθεσε, ότι εφόσον είναι περισσότεροι, ο αριθμός αυτός μπορεί να αναπροσαρμοστεί, ώστε να καλυφθούν όλοι.

aftodioikisi.gr

Σχολιάστε

Η διευθυνση email σας ΔΕΝ θα δημοσιοποιηθεί(ενημερωθείτε για την πολιτική ανάρτησης σχολίων στο fouit.gr απο εδώ) *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.