Καστοριά

Ξεκινούν όλα τα τμήματα της ΜΥΗΣΙΣ

Όμιλος Πολιτιστικής Ανάπτυξης Καστοριάς «Μύησις»: Έναρξη λειτουργίας τμημάτων

Παραδοσιακοί Χοροί και Δρώμενα

Οι χορευτικές ομάδες του Ομίλου με δασκάλους τον Γιάννη Πάτρα και την Πόπη Κράτσιου διατηρούν την χορευτική μας παράδοση ζωντανή μέσα από τη διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων, τη συμμετοχή σε πολιτιστικές ανταλλαγές εντός και εκτός Ελλάδας και την τέλεση ή αναβίωση εθίμων που έχουν χαθεί, όπως τα παραδοσιακά χριστουγεννιάτικα κάλαντα και η βεγγέρα. Τα μαθήματα γίνονται σε εβδομαδιαία βάση για μαθητές όλων των ηλικιών και επιπέδων. Υπεύθυνος ενηλίκων: Γιάννης Πάτρας, τηλ. 6973467036. Υπεύθυνη παιδιών: Πόπη Κράτσιου, τηλ. 6906635279 και Χρυσούλα Μάρκου, τηλ. 6937838189.

Θέατρο

Για όσους και όσες αγαπούν το θέατρο μέσα από τη σκηνή ξεκινούν και οι πρόβες της θεατρικής ομάδας, η οποία κάθε χρόνο ανεβάζει τουλάχιστον δύο θεατρικές παραγωγές. Η πολύ έμπειρη θεατρική ομάδα του Ομίλου με το πλούσιο βιογραφικό της επιδιώκει ένα θέατρο λαϊκό, που μέσα από τους κώδικες της πολιτιστικής μας ταυτότητας να δημιουργείται από πολλούς και να απευθύνεται σε όλους. Υπεύθυνος: Δημήτρης Μητσόπουλος, τηλ. 6972238944.

Λάτιν Ευρωπαϊκοί Χοροί

Για αυτούς που θέλουν να «ταξιδέψουν» μέσα από τον χορό σε άλλους τόπους και να μυηθούν σε άλλες κουλτούρες, ο πολυβραβευμένος χορογράφος και δάσκαλος Alexandre Burjanadze,  με σπουδές στο Πανεπιστήμιο Θεάτρου και Τσίρκου της Τιφλίδας και στη χολή χορού Gene Kelly, παραδίδει μαθήματα αργεντίνικου τάνγκο, λατινοαμερικανικών και ευρωπαϊκών χορών σε άντρες και γυναίκες όλων των ηλικιών. Υπεύθυνος: Αλέξανδρος Burjanadze, τηλ. 6989771889.

Πλεκτική

Μια δημιουργική παρέα δίνει το ραντεβού της ξανά στον χώρο της «Μυήσεως». Μια παρέα που την ενώνει η αγάπη για την τέχνη της πλεκτικής και, όπως τον παλιό καλό καιρό, εν μέσω κουβέντας, τσαγιού και καφέ χαλαρώνει δημιουργώντας μπλούζες, κασκόλ, εσάρπες, κουβέρτες, μαξιλαροθήκες, πατάκια, πασουμάκια, αλλά και τσάντες, κοσμήματα, καλαθάκια, ματάκια και άλλα όμορφα πράγματα προσαρμοσμένα στο γούστο της καθεμιάς. Η παρέα είναι ανοιχτή και στους άντρες. Υπεύθυνη: Μαρία Μαυρουδή, τηλ 6936934560.

Ευεξία και Χορός

Μια χαρούμενη παρέα θα συναντιέται στις εγκαταστάσεις του Ομίλου σε εβδομαδιαία βάση και με οδηγό την Πόπη Κράτσιου μέσα από ποικίλα μουσικά ακούσματα συνδυασμένα με χορευτικές κινήσεις θα επιδιώκει την ψυχαγωγία, το κέφι, την εκτόνωση, την επικοινωνία και εν τέλει τη χαλάρωση και την ευεξία. Υπεύθυνη: Πόπη Κράτσιου, τηλ. 6906635279.

 

 

Back to top button