Καστοριά

Καστοριά – συνταγή: Τρίχρωμο κέικ

Τρίχρωμο κέικ από την Ελεάννα Βλαχοπούλου

ΥΛΙΚΑ
250 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
310 γρ ζάχαρη
5 γρ βανίλια σε σκόνη
4 μεσαία αυγά
350 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
230 γρ γάλα
15 γρ μπέικιν πάουντερ
40 γρ κακάο
Λίγες σταγόνες ροζ χρώμα ζαχαροπλαστικής

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε 250 γρ απο την ζάχαρη,την βανίλια και το βούτυρο και χτυπάμε μέχρι να αποκτήσουμε μια κρεμώδη υφή.Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά ,το αλεύρι,το μπέικιν πάουντερ και τα 200 γρ από το γάλα.

Χωρίζουμε το μείγμα σε τρία ίσα μέρη. Αφήνουμε το πρώτο ως έχει. Στο δεύτερο ρίχνουμε το χρώμα ζαχαροπλαστικής και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα μέχρι να βαφτεί καλά ρο μείγμα μας. Στο τρίτο προσθέτουμε το κακάο, τα 60 γρ ζάχαρη και τα 30 γρ γάλα που κρατήσαμε από πριν και ανακατεύουμε πολύ καλά. Σε μια βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα για κέικ βάζουμε πρώτα το άσπρο μείγμα,μετά το ροζ και τέλος το σοκολατένιο.

Ανακατεύουμε με ένα μαχαίρι να ενωθούν τα χρώματα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 50 περίπου λεπτά. Αφού κρυώσει πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε.

erasitexnies.blogspot.com

 

 

Back to top button