ΑθλητικάΕκδηλώσειςΚαστοριά

Ο Βασίλης Παπάζογλου φωτογράφισε το “1ο Αναρριχητικό Φεστιβάλ Καστοριάς”

Με πολύ μεγάλη συμμετοχή ολοκληρώθηκε το «1ο Αναρριχητικό Φεστιβάλ Καστοριάς» που πραγματοποίησε Σύλλογος Ορεινών Δραστηριοτήτων Καστοριάς (ΣΟΔΚ) το Σάββατο 22 και την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου. Το φεστιβάλ διεξήχθη σε δύο χώρους, τα απογεύματα στον τοίχο που είχε στήσει ο σύλλογος στο Πάρκο Ολυμπιακής Φλόγας και το πρωινό της Κυριακής στον αναρριχητικό στίβο, στους βράχους αμέσως μετά το μοναστήρι της Μαυριώτισσας.

Η προσέλευση ήταν αθρόα, πάνω από 600 άτομα κυρίως παιδιά αλλά και πολλοί ενήλικοι, έκαναν τις προσπάθειές τους τόσο στον τοίχο όσο και στα βράχια.

Με τις εκδηλώσεις ο ΣΟΔΚ γιορτάζει τα δέκα χρόνια παρουσίας του, μιας και ιδρύθηκε το 2008. Εκτός από την αναρρίχηση ο σύλλογος δραστηριοποιείται στην ορειβασία, την ποδηλασία βουνού και το ορειβατικό σκι.

Φανερά ικανοποιημένος από την επιτυχία ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Νίκος Κωστάρας σε δηλώσεις του ανέφερε ότι, «Σκοπός του συλλόγου είναι η ανάδειξη της αγωνιστικής αναρρίχησης, ενόψει της ένταξης του αθλήματος στους Ολυμπιακούς Αγώνες από το 2020 στο Τόκιο. Στόχος μας είναι να αναδείξουμε του αυριανούς ολυμπιονίκες» .

Οι προπονήσεις στον σύλλογο γίνονται κάθε Τρίτη και Πέμπτη, ενώ τα τμήματα είναι για μικρά παιδιά, μεγάλα παιδιά και ενήλικες.

 

 

 

 

 

Back to top button