Καστοριά – Συνταγή: Γιουβαρλάκια της Μαρίας

Γιουβαρλάκια της Μαρίας από το Άργος Ορεστικό

ΥΛΙΚΑ
400 γραμ. κιμά μοσχαρίσιο
1 κ.σ. τριμμένο κρεμμύδι
1/2 σκελίδα σκόρδο
μαϊντανό, μία τσιμπιά άνηθο, αλάτι, πιπέρι
1 κ.σ. φυτίνη
1 φλιτζάνι του ελλ. καφέ ρύζι καρολίνα
1 κ.σ. χυμό λεμονιού
λίγο ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζυμώνω όλα τα υλικά. Προσθέτω λίγο νεράκι την ώρα που τα ζυμώνω για να γίνουν πιο αφράτα.
Βάζω την κατσαρόλα με το νερό, το αλάτι και το λάδι στην φωτιά να βράσουν.
Αφού πάρει βράσει το νερό, αρχίζω να ρίχνω τα γιουβαρλάκια περνώντας τα πρώτα, από το αλεύρι.
Προσθέτω ένα ολόκληρο καρότο και 1 κουτ. σούπας κρεμμύδι τριμμένο.
Αφήνω τη σούπα να βράσει 20΄λεπτά και μετά προσθέτω το ρύζι.
Αφήνω άλλα 20 λεπτά να βράσει η σούπα και την κατεβάζω από τη φωτιά.
Την αυγοκόβω με 2 κρόκους και λεμόνι και είναι έτοιμη.
Ρύζι και νερό με το μάτι.
Καλή σας όρεξη
Μαρία

ΑΓΓΕΛΜΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Το σώμα μου είναι το σπήλαιο της ψυχής μου. Και η ψυχή μου είναι σπήλαιο του Αγίου Πνεύματος
Άγιος Νικόλαος Βελιμίροβιτς, για τον Άγιο Σιλουανό τον Αθωνίτη.(24 Σεπτεμβρίου)

 

 

 

 

 

1 σχόλιο

  1. τα μαγείρεψα και δεν τα χορτέναμε.
    Γράφεις ωραίες συνταγές, συγχαρητήρια.

shares