ΚαστοριάΠρόσωπατελευταίες ειδήσεις

Ο Καστοριανός ψυχολόγος Γιώργος Ιατρού υποψήφιος για τα “Education Awards 2018” (ψηφοφορία)

Με γνώμονα τις ακαδημαϊκές επιδόσεις και την ενασχόληση με παράλληλες επαγγελματικές και κοινωνικές δραστηριότητες κατά τη διάρκεια των σπουδών, το Mediterranean College συνεχίζει με μεγάλη επιτυχία και για 4η χρονιά τη διοργάνωση-θεσμός για τα εκπαιδευτικά δρώμενα, τα Education Awards 2018, δημιουργώντας νέα πρότυπα!

Το πρώτο Ελληνικό, Ιδιωτικό Αγγλόφωνο Κολλέγιο στην Ελλάδα, συγκεντρώνει τους καλύτερους φοιτητές/αποφοίτους Ιδιωτικών Κολλεγίων, Δημοσίων ΑΕΙ/ΤΕΙ, Πανεπιστημίων Εξωτερικού προκειμένου να διαγωνιστούν και να αναδειχθούν οι άριστοι ανάμεσά τους που θα αποσπάσουν τα φετινά Βραβεία Εκπαίδευσης. Όλοι οι υποψήφιοι προτείνονται από την Ακαδημαϊκή Επιτροπή των Βραβείων Εκπαίδευσης ως οι καλύτεροι στην κατηγορία βραβείων που έχουν επιλέξει να θέσουν υποψηφιότητα.

Πρόκειται για μια μεγάλη πρωτοβουλία του Mediterranean College, με στόχο τη δημιουργία νέων προτύπων και την ανάδειξη ολοκληρωμένων προσωπικοτήτων, μέσα από αξιόλογους νέους της χώρας μας.

Πέρα από την τιμητική βράβευση, οι νικητές της διοργάνωσης θα κερδίσουν μια υποτροφία για μεταπτυχιακό πρόγραμμα στο Mediterranean College στον τομέα σπουδών που θα διακριθούν, καθώς επίσης και την ευκαιρία να διεκδικήσουν μία θέση εργασίας σε κορυφαίες εταιρίες της ελληνικής αγοράς.

Ο Καστοριανός επιστήμονας Γιώργος Ιατρού είναι υποψήφιος στην κατηγορία Ψυχολογία. Ακολουθεί η αυτοπαρουσίασή του στην τελική 10άδα των βραβείων:

Ιατρού Γεώργιος

Το ενδιαφέρον μου για την παροχή φροντίδας και υποστήριξης στους ανθρώπους με οδήγησαν σε σπουδές στον χώρο της ψυχολογίας και της ειδικής αγωγής. Μετά το πέρας των βασικών μου σπουδών στο τμήμα Φιλοσοφίας-Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας στο Παν. Ιωαννίνων και αφού ολοκλήρωσα τις στρατιωτικές μου υποχρεώσεις με την ιδιότητα του ψυχολόγου, ασχολήθηκα κυρίως εθελοντικά με την παροχή υπηρεσιών συμβουλευτικής υποστήριξης και ειδικής αγωγής, ως επί το πλείστον σε άτομα με ειδικές ανάγκες και στις οικογένειές τους.

Στην συνέχεια ακολούθησα μεταπτυχιακές σπουδές στο τμήμα νοσηλευτικής του ΑΤΕΙ Θεσσαλίας, με ειδίκευση στη Ψυχική Υγεία. Στα πλαίσια των σπουδών μου, μετέφρασα και στάθμισα για πρώτη φορά στον ελληνικό πληθυσμό, ερωτηματολόγια εκτίμησης της ενσυναίσθησης, μιας έννοιας την οποία θεωρώ τόσο πηγή έμπνευσης για τους ανθρώπους όσο και μια φιλοσοφία και στάση ζωής. Η εργασία μου με τίτλο “Πώς αντιλαμβάνονται την ενσυναίσθηση οι φοιτητές νοσηλευτικής” παρουσιάσθηκε σε αρκετά συνέδρια στην Ελλάδα, λαμβάνοντας ιδιαίτερα τιμητικά σχόλια και βραβεύθηκε ως η καλύτερη ερευνητική μελέτη στα πλαίσια της 3ης νοσηλευτικής διημερίδας του Ιπποκράτειου νοσοκομείου Θεσσαλονίκης.

Αφού ολοκλήρωσα τις μεταπτυχιακές μου σπουδές, ξεκίνησα την εκπόνηση της διδακτορικής μου διατριβής στο τμήμα Ιατρικής του Παν. Θεσσαλίας στη Λάρισα, με την πρωτοποριακό μελέτη για την εκτίμηση της ενσυναίσθησης και των ψυχολογικών χαρακτηριστικών των καπνιστών. Η εργασία ήδη έχει παρουσιασθεί σε ελληνικά και παγκόσμια συνέδρια, λαμβάνοντας τιμητικά σχόλια για τον πρωτότυπο σκοπό της, μιας και αφορά το θέμα του παθητικού καπνίσματος, σε μια χώρα που ο νόμος ακόμα δεν έχει εφαρμοσθεί. Θεωρώ πως μέσα από αυτή την ευκαιρία θα αναδειχθεί ακόμα περισσότερο η ανάγκη εφαρμογής του αντικαπνιστικού νόμου, μεταλαμπαδεύοντας στους καπνιστές την αίσθηση και την ανάγκη επίδειξης ενσυναίσθησης στους μη καπνιστές, σεβόμενοι την επιθυμία τους να μην αναγκάζονται και εκείνοι να υποφέρουν τον καπνό τους, καθιστάμενοι με αυτόν τον τρόπο παθητικοί καπνιστές με τις γνωστές για όλους επιβλαβείς συνέπειες του καπνίσματος (ενεργητικού και παθητικού).

Ανοιχτή Διαδικτυακή Ψηφοφορία: 24 Σεπτεμβρίου 2018 έως 31 Οκτωβρίου 2018

Τελετή Απονομής Βραβείων: Νοέμβριος 2018

Ψηφίστε ΕΔΩ

 

 

 

Back to top button