Ελαφριά κοτόσουπα με λαχανικά (χωρίς ρύζι και αυγά)

Υλικά συνταγής

  • 1 κοτόπουλο (για πιο ελαφρύ αποτέλεσμα χρησιμοποιήστε μόνο 4 στήθη ή ένα γαλοπούλας)
  • 2 λίτρα νερό
  • 1-2 κρεμμύδια χονδροκομμένα
  • 2 καρότα σε ροδέλες
  • 2-3 πατάτες χονδροκομμένες
  • 1 κλωνάρι σέλινο, χοντροκομμένο
  • 2 κολοκυθάκια χονδροκομμένα
  • 1 πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1 ντομάτα ψιλοκομμένη
  • 1 λεμόνι
  • αλάτι, πιπέρι
  • 2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο (προαιρετικά)

Εκτέλεση συνταγής

  1. Βάζετε σε μεγάλη κατσαρόλα το κοτόπουλο, προσθέτετε νερό και το βράζετε. Μόλις βράσει, χαμηλώνετε τη φωτιά και το ξαφρίζετε όσο χρειαστεί με ένα κουτάλι. Συνεχίζετε το βράσιμο μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο, δηλαδή να ξεκολλάει το κρέας από το κόκαλο. Το βγάζετε απ’ την κατσαρόλα και το φυλάτε.
  2. Ρίχνετε στην κατσαρόλα στο ζωμό του κοτόπουλου όλα τα λαχανικά. Προσθέτετε το ελαιόλαδο αν ο ζωμός σας φαίνεται πολύ ελαφρύς (εξαρτάται από το είδος κοτόπουλου που θα χρησιμοποιήσετε και απ’ το αν μετράτε αυστηρά θερμίδες). Αλατοπιπερώνετε και βράζετε για περίπου 25′ ελέγχοντας περιστασιακά τη στάθμη του νερού και συμπληρώνοντας με λίγο χλιαρό, αν βλέπετε ότι χρειάζεται.
  3. Στο μεταξύ ξεψαχνίζετε το βρασμένο κοτόπουλο και το κόβετε σε μικρότερες μπουκιές. Μόλις γίνουν τα λαχανικά και μειωθεί η στάθμη του υγρού κατεβάζετε την κατσαρόλα απ’ τη φωτιά. Ρίχεντε στη σούπα τα κομματάκια του κοτόπουλου, προσθέτετε το χυμό του λεμονιού, ελέγχετε αν θέλει άλλο αλάτι ή πιπέρι και σερβίρετε.
Συμβουλή

Αν σας αρέσει η παχύρρευστη υφή στις σούπες δεν έχετε παρά να περάσετε τα βρασμένα λαχανικά από το μπλέντερ και να τους προσθέσετε όσο ζουμί σας αρέσει.

Λίγα λόγια για τη συνταγή

Ωραία η κοτόσουπα με ρύζι και αυγολέμονο, αλλά πολύ συχνά (είτε για λόγους δίαιτας είτε επειδή πρέπει να μειώσουμε τη χοληστερίνη ή γιατί λόγω εμπύρετης κατάστασης δεν πρέπει να επιβαρύνουμε τον οργανισμό) δεν ενδείκνυται. Τότε φτιάχνουμε αυτή τη χορταστική, θρεπτική και υγιεινή κοτόσουπα.

icookgreek.com

κοινοποίηση

shares