ΕκδηλώσειςΚαστοριά

Μητρόπολη Καστοριάς: Οδηγίες πρόσβασης στον Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου στο Ποιμενικό την ημέρα των εγκαινίων

Τα Εγκαίνια του ιστορικού Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Ποιμενικού (παλ. ονομασία : Βαψώρι) θα τελεσθούν το Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2018, μετά την αποκατάσταση των ζημιών και των φθορών που υπέστη ο Ναός στο ακριτικό χωριό.

Με την παρότρυνση και την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Σεραφείμ, ο Ιερός Ναός Αγίου Νικάνορος Καστοριάς, με την υπευθυνότητα του Προϊσταμένου του Ναού Πρωτ. Ελευθερίου Συτιλίδη, ανέλαβε την ευθύνη να φέρει εις πέρας αυτήν την αποστολή και ο Ναός βρίσκεται σε λειτουργική κατάσταση.

Υπολείπονται πολλές εργασίες ακόμη για να ολοκληρωθεί και να έρθει στο πρότερον κάλλος του και να λειτουργεί, ώστε να υμνείται και να δοξολογείται το όνομα του Κυρίου και Θεού μας Ιησού Χριστού.

Τα Ιερά Εγκαίνια θα τελέσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ, με την παρουσία των αρχόντων του τόπου και πιστών της περιοχής.

Καλούμαστε όλοι να συμμετέχουμε στην Ακολουθία των Ιερών Εγκαινίων του Ναού του Αγίου Γεωργίου σε έναν ιστορικό και μαρτυρικό τόπο.


Ενημερώνουμε τους ευλαβείς χριστιανούς που επιθυμούν να παρευρεθούν στα Εγκαίνια του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Ποιμενικού τα κάτωθι:

– Το οδικό δίκτυο από το χωριό Άγιος Αντώνιος μέχρι το χωριό Ποιμενικό είναι χωματόδρομος και συνεπώς η πρόσβαση με Ι.Χ επιβατικό είναι απαγορευτική.

– Όσοι διαθέτουν υπερυψωμένο ή αγροτικό αυτοκίνητο και τζιπ μπορούν εύκολα να φθάσουν στο χωριό.

– Όσοι δεν διαθέτουν τις παραπάνω κατηγορίες οχημάτων, θα φθάνουν στο χωριό Άγιος Αντώνιος από όπου θα τους παραλαμβάνουν οχήματα εθελοντών από τη Λέσχη 4Χ4 Καστοριάς καθώς και άλλοι ιδιώτες και εν συνεχεία θα μεταβαίνουν, οπλισμένοι με λίγη υπομονή, στο χώρο των Εγκαινίων.

imkastorias.gr

Φωτογραφίες από τον Ι. Ν. Αγίου Γεωργίου στο Ποιμενικό που εγκαινιάζεται το Σάββατο

Back to top button