Άργος ΟρεστικόΚαστοριά

Εμποροπανήγυρης Άργους Ορεστικού: Ένας θεσμός για όλα τα γούστα…

Σε έναν ακόμη πιο διαμορφωμένο ανοιχτό χώρο, στις παρυφές της πόλης του Άργους, κοντά στην εκκλησία του Αγίου Νεκταρίου, ηχεί το επίκεντρο της διασκέδασης και των αγορών για μια ακόμη φορά

Αμέτρητος κόσμος, χαμόγελα, χρώματα, μυρωδιές, μελωδίες, γεύσεις,  διασκέδαση και κάθε είδους προϊόντα, είναι λίγα μόνο από όσα φέρνει και φέτος η εμποροπανήγυρη του Άργους Ορεστικού.
Ο δήμαρχος της πόλης, Παναγιώτης Κεπαπτσόγλου, έκανε και φέτος πράξη την υπόσχεση για περισσότερες εκπλήξεις (λειτουργικές, χωροταξικές, δομικές και αισθητικές αλλαγές) που περιμένουν τον επισκέπτη να τις γνωρίσει από κοντά. Νέα διάταξη, σύγχρονα καλλιτεχνήματα αισθητικής, φωταγωγημένοι χάρτες, παγκάκια για στιγμές ξεκούρασης, περισσότεροι πωλητές, περισσότεροι στεγασμένοι χώροι και ένα σωρό άλλα.

Η πολιτιστική εκδήλωση, σήμα κατατεθέν του Φθινοπώρου αλλά και της περιοχής της Δυτικής Μακεδονίας, και όχι μόνο, ξεκίνησε επισήμως χθες Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2018 και ώρα 19:30. Τον αγιασμό τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστοριάς κ. Σεραφείμ στην πλατεία της Εμποροπανήγυρης. Παρουσία δημάρχου και δημοτικών συμβούλων έγινε το ξεκίνημα ενός μαγευτικού πολυήμερου ταξιδιού, που μετά από έναν ολόκληρο χρόνο ήρθε πάλι να κλέψει τις καρδιές μας.
Μικροί και μεγάλοι σε απόλυτη ζωντάνια, σε περιπάτους δίχως τέλος και κέφι δίχως σταματημό δικαιώνουν τον τίτλο του καλύτερου πανηγυριού. Έμποροι, πωλητές και επισκέπτες από διάφορα μέρη της Ελλάδας, καφενεία, ψησταριές, κέντρα διασκέδασης και ένα τεράστιο λούνα παρκ  προσφέρουν απλόχερα χαμόγελα. Οι τιμές απίστευτα χαμηλές που προκαλούν το βλέμμα του κάθε περαστικού όπως και καθετί το ιδιαίτερο που μπορεί κανείς να συναντήσει.

Και το πιο σπουδαίο είναι που όλα αυτά κατορθώνονται να συνδυαστούν με την παράδοση την οποία αποπνέει από παλαιών χρόνων ο θεσμός. Προϊόντα εξίσου παραδοσιακής φύσεως αλλά και πιο μοντέρνα, και χώροι ανάπαυσης και διασκέδασης, τόσο κλασικοί, όσο και πιο σύγχρονοι  αρκούν για να καλύψουν το γούστο ακόμη και του πιο απαιτητικού περαστικού.
Ένας μακροχρόνιος θεσμός σημείο συνάντησης και αναφοράς πλήθος κόσμου σας περιμένει  και φέτος να τον γνωρίσετε!

Να ευχηθούμε και εμείς καλές δουλειές και μοναδικές και ανεπανάληπτα χαρούμενα αξέχαστες στιγμές. Να συγχαρούμε τη δημοτική αρχή και τις εντατικές προσπάθειες που εδώ και καιρό γίνονταν για την καλύτερη και πιο εύρυθμη λειτουργία της διοργάνωσης αλλά και την αναβάθμισή της, καθώς επίσης να αναγνωρίσουμε τη μεγάλη βοήθεια της ελληνικής αστυνομίας, της πυροσβεστικής και άλλων υπηρεσιών που βρίσκονται στο χώρο καθ’ όλη τη διάρκεια.

για το sentranews
Δήμητρα Ταξιδίου

 

Back to top button