Βράβευση του Καστοριανού σκηνοθέτη Αλέξανδρου Μιχαήλ στο Βερολίνο (φωτογραφίες)

Στην αίθουσα του Robert Bosch Stiftung στο Βερολίνο πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 27/9 η λαμπρή τελετή των βραβείων-υποτροφιών START – Create Cultural Change που απονέμονται σε ανερχόμενους επαγγελματίες στην πολιτιστική διαχείριση.

Ο Καστοριανός σκηνοθέτης Αλέξανδρος Μιχαήλ ήταν στους 5 νικητές και βραβεύτηκε για την έκθεση – εγκατάσταση  “TO WHOM IT MAY CONCERN – Αποκαλύπτοντας γνώριμες πτυχές του αγνώστου” της οποίας είχε την επιμέλεια και είχε πραγματοποιηθεί την άνοιξη στη Θεσσαλονίκη

Το «START – Create Cultural Change» είναι ένα πρόγραμμα μετεκπαίδευσης και υποτροφιών για ανερχόμενους πολιτιστικούς διαχειριστές στην Ελλάδα, το οποίο υποστηρίζει νέους δημιουργούς να προωθήσουν τις πολιτιστικές τους πρωτοβουλίες, οι οποίες ενισχύουν την κοινωνική συνοχή στο τοπικό τους περιβάλλον. Στόχος του προγράμματος START είναι η δημιουργία νέων προοπτικών για νεοεισερχόμενους στο επάγγελμα στην Ελλάδα με την προώθηση της ανταλλαγής και της ανάπτυξης στον τομέα της κοινωνικοπολιτισμικότητας και η ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής στην Ευρώπη. Υλοποιείται μέσω του Robert Bosch Stiftung σε συνεργασία με το Goethe-Institut Thessaloniki και τη μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα Ομοσπονδιακή Ένωση Κοινωνικοπολιτιστικών Κέντρων (Bundesvereinigung Soziokultureller Zentren e.V.) και υποστηρίζεται από το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση και το Ίδρυμα Μποδοσάκη.

Θεσσαλονίκη: Εντυπωσιακή εικαστική εγκατάσταση για τον HIV σε επιμέλεια του Καστοριανού Αλέξανδρου Μιχαήλ (φωτογραφίες – βίντεο)

Αλέξανδρος Μιχαήλ: “Εγκλωβιζόμαστε συνέχεια στο πώς βλέπουμε και ζούμε τα πράγματα και αυτά γίνονται φυλακές” (συνέντευξη)

κοινοποίηση

shares