Καστοριά

Καστοριά: 20 χρόνια φυλακή στον πρώην ταμία του πρώην Δήμου Μακεδνών για υπεξαίρεση 1,163 εκατ. ευρώ

 

Σε 20 χρόνια φυλάκιση και 5ετή στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων, καταδικάστηκε ερήμην από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Δυτικής Μακεδονίας o πρώην ταμίας του πρώην Δήμου Μακεδνών Καστοριάς για την υπόθεση της υπεξαίρεσης του ποσού του 1,163 εκατομμυρίων ευρώ, από τα Ταμεία του δήμου, αλλά και για υπόθεση πλαστογράφισης.

Η απόφαση, ήταν πρωτόδικη, καθώς η υπόθεση εκδικάστηκε μετά από εννέα χρόνια, παρότι και χθες η υπεράσπιση του πρώην ταμία του πρώην Δήμου Μακεδνών Καστοριάς είχε ζήτησε και πάλι αναβολή, αίτημα, το οποίο όμως δεν έκανε δεκτό η έδρα.

Η πρόταση του Εισαγγελέα της έδρας ήταν 15 χρόνια φυλάκισης για κάθε αδίκημα, ενώ το Δικαστήριο αναγνώρισε ως ελαφρυντικό το ότι ο πρώην ταμίας είχε ομολογήσει την πράξη του όταν αυτή αποκαλύφθηκε.

Για την υπόθεση αυτή είχε απαλλαγεί πριν ένα χρόνο με απόφαση του Ελεγκτικού Συμβουλίου ο πρώην δήμαρχος Μακεδνών, Κωνσταντίνος Διαμαντής, καθώς ο πρώην ταμίας είχε παραδεχτεί ότι τα χρήματα αυτά τα καταχράστηκε μόνος του για να τα παίξει στο τζόγο.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ – Σύνταξη: Μάκης Νασιάδης

ert.gr

 

Back to top button