Καστοριά

Λάζαρος Ζήσης για πετρέλαιο θέρμανσης: “Ζητάμε η τιμή να είναι κοντά στα 60 λεπτά” (βίντεο)

Πόσα θα πάει φέτος το πετρέλαιο θέρμανσης; Η ερώτηση που ακούγεται από όλους αυτές τις ημέρες. Η απάντησή του καθοριστική για το πώς θα κινηθεί οικονομικά κάθε νοικοκυριό όλον τον χειμώνα. Με την τιμή  να ξεπερνάει κατά πολύ το 1 ευρώ οι ανησυχίες είναι έντονες.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Βενζινοπωλών Καστοριάς και τέως αντιδήμαρχος κ. Λάζαρος Ζήσης, σε δηλώσεις του εκτιμά: «Ακούγονται πολλά. Προσωπικά πιστεύω ότι δε θα είμαστε στο 1,20 ευρώ, εκτιμώ ότι θα κινηθεί από 1 έως 1,10 ευρώ το λίτρο. Όλα αυτά βέβαια είναι εικασίες, θα πρέπει να περιμένουμε γύρω στις 15 Οκτωβρίου τις επίσημες ανακοινώσεις του υπουργείου. Δυστυχώς η υψηλή τιμή του πετρελαίου θέρμανσης έχει  παγιωθεί τα τελευταία χρόνια, ειδικά για την περιοχή μας που ο χειμώνας διαρκεί πολλούς μήνες και κυρίως φέτος που τα κρύα άρχισαν από τέλη Σεπτεμβρίου».

Οι βενζινοπώλες ζητούν για τη Δυτική Μακεδονία, να αφαιρεθούν οι φόροι κατανάλωσης και η τιμή να κινείται κοντά στα 60 λεπτά, ώστε να μπορεί όλος ο κόσμος να προμηθευτεί πετρέλαιο απρόσκοπτα και να μην είναι είδος πολυτελείας, όπως έχει γίνει τα τελευταία χρόνια. Ακόμη ζητούν η τιμή να παραμένει χαμηλή όλον τον χρόνο, για να μπορούν οι καταναλωτές από το καλοκαίρι ακόμη, να γεμίζουν τις δεξαμενές τους.

Ο κ. Ζήσης δήλωσε χαρακτηριστικά: «Εμείς οι προμηθευτές πηγαίνουμε σε όλα τα σπίτια του νομού και βλέπουμε τους συμπολίτες μας να βιώνουν καταστάσεις πολύ δύσκολες. Τα τελευταία χρόνια προμηθεύονται τις αναγκαίες μικροποσότητες, από 100 λίτρα  έως τα 500 το μέγιστο. Κάποτε τα 500 λίτρα ήταν η ελάχιστη ποσότητα προμήθειάς».

Η περίοδος της χαμηλής τιμής του πετρελαίου θέρμανσης είναι από 18 Οκτωβρίου έως τέλος Απριλίου και νομός Καστοριάς ανήκει στην Α Ζώνη.

https://www.youtube.com/watch?v=u8vgpgB4dgs

 

 

 

 

Back to top button