Καστοριά: Δράσεις ρομποτικής και ανοιχτό εργαστήριο

Ενημερωτικές εκδηλώσεις για τον 1o Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής & Physical Computing Ανοιχτών Τεχνολογιών θα πραγματοποιηθούν στη Δυτική Μακεδονία, καθώς και δωρεάν εργαστήρια ρομποτικής ανοικτών τεχνολογιών (arduino).

Η πρώτη ενημερωτική εκδήλωση πραγματοποιείται στην Κοζάνη αύριο Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2018 και ώρα 17:00-19:00, στο Εργαστήριο Ψηφιακών Συστημάτων & Αρχιτεκτονικής Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, Κ. Καραμανλή & Λυγερής γωνία (κάτω από το γυμναστήριο Διάπλαση).

Εισηγητές θα είναι οι: Δρ. Μηνάς Δασυγένης, Υπ. Διδάκτορες Δημήτρης Ζιούζιος & Δημήτρης Πλιάτσιος.

Συντονιστής εκδήλωσης: Δημήτρης Ζιούζιος | e-mail: dziouzios <at> uowm.gr

Η δεύτερη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην Καστοριά

την Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2018 από 17:00-19:00

στο Μεγάλο Αμφιθέατρο 2 του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας

Περιοχή Φούρκα Καστοριά

Εισηγητές: Δρ. Άγγελος Μιχάλας

Συντονιστής εκδήλωσής: Άγγελος Μιχάλας | Τηλ. 2467087062

Ο διαγωνισμός εκπαιδευτικής ρομποτικής & physical computing ανοιχτών τεχνολογιών απευθύνεται σε ομάδες μαθητών της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Έχει ως στόχο να ενθαρρύνει τη δημιουργικότητα και την καινοτόμο σκέψη μέσω της εισαγωγής στην εκπαίδευση, τεχνολογιών ανοικτού υλικού και λογισμικού.

Η δημιουργία της γνώσης και ταυτόχρονα, η χρήση και η αξιοποίηση των ανοιχτών ψηφιακών πόρων και προτύπων, εντάσσει εκπαιδευτικούς, μαθητές, φοιτητές, στελέχη της ακαδημαϊκής-ερευνητικής κοινότητας, γονείς σε μια ευρύτερη κοινότητα, με πρωταρχικό μέλημα την ελεύθερη πρόσβαση στη γνώση, τη διάχυση κάθε νέας γνώσης, καλής πρακτικής και καινοτομίας.

Αίτηση συμμετοχής: για τα εργαστήρια: https://goo.gl/forms/U5p92nrLYbJekiX83

Πληροφορίες για το διαγωνισμό: https://robotics.ellak.gr/

Σημειώνεται ότι λόγω περιορισμένων θέσεων στο εργαστήριο, για τη συμμετοχή στο εργαστήριο ρομποτικής ανοικτών τεχνολογιών (arduino), θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

1ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Ρομποτικής Ανοιχτών Τεχνολογιών

Ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής & Physical Computing Ανοιχτών Τεχνολογιών διοργανώνεται από 24 Ανώτατα Ακαδημαϊκά ιδρύματα, Ερευνητικά Κέντρα και φορείς από όλες τις Περιφέρειες και έχει ως στόχο την εισαγωγή στην εκπαίδευση υλικού και λογισμικού που ανοίγει ορίζοντες, ενθαρρύνει τη δημιουργικότητα των μαθητών, δεν θέτει φραγμούς στην επινοητικότητα και την πρωτοβουλία τους και δεν προωθεί σε μαθητές και τις οικογένειες τους προϊόντα μιας εταιρείας.

Ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Ρομποτικής Ανοιχτών Τεχνολογιών & Physical Computing έχει σχεδιαστεί και οργανωθεί με στόχο να συμμετέχουν σε αυτόν εκπαιδευτικοί και μαθητές όλων των σχολικών μονάδων της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια και ΕΠΑΛ). Η οργανωτική επιτροπή αποτελείται από ακαδημαϊκούς και εκπαιδευτικούς από όλες τις περιφέρειες της Ελλάδας.

Ο διαγωνισμός αφορά στη δημιουργία έργων (τεχνουργημάτων) με τη χρήση ανοιχτών τεχνολογιών υλικού και λογισμικού (Open Design, Open Software & Open Hardware), και την παραγωγή σχετικών ανοιχτών εκπαιδευτικών πόρων. Η θεματολογία μπορεί να περιλαμβάνει έργα αυτοματισμού, φωτισμού-ήχου, αισθητήρων- περιβάλλοντος, έξυπνα αντικείμενα, διατάξεις έγκαιρης ειδοποίησης, αυτόνομα οχήματα, κατασκευές που φοριούνται (wearables), εφαρμογές ψυχαγωγίας, υγείας-ευεξίας, εξοπλισμό εργαστηρίων, έργα εκπαιδευτικών χρήσεων και εκπαιδευτικών εφαρμογών και εφαρμογές ΙοΤ.

Τι χρειάζεται

-Μια πρωτότυπη ιδέα ή βελτίωση υπάρχοντος έργου ανοιχτών Τεχνολογιών

-Μία ομάδα από μαθητές

-Ένας υπεύθυνος εκπαιδευτικός ή μέντορας

-Για την υποβολή πρότασης δεν απαιτείται κάποια κατασκευή.

Η Εκδήλωση ενδιαφέροντος πρέπει να κατατεθεί έως 15/11/2018

Η οριστική υποβολή πρότασης έως 30/11/2018

Επιλογή προτάσεων για υλοποίηση έως 15/12/2018

Οριστική υποβολή έργων έως 27 Απριλίου 2019

Η ανακοίνωση των έργων που πρώτευσαν θα γίνει στις 17/05/2019.

Πληροφορίες και Δηλώσεις Συμμετοχής: robotics.ellak.gr

 

 

1 σχόλιο

  1. Μπάβο στο ΤΕΙ. Πάντα πρωτοπόρο. Ελπίζω να βοηθήσει τη Δ/θμια και την Π/θμια της περιοχής να αναπτύξουν σχετικές δράσεις.

Σχολιάστε

Η διευθυνση email σας ΔΕΝ θα δημοσιοποιηθεί(ενημερωθείτε για την πολιτική ανάρτησης σχολίων στο fouit.gr απο εδώ) *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.