Πρόγραμμα στήριξης ευπαθών οικογενειών από τον “Μασούτη” και την Αρχιεπισκοπή Αθηνών

Νέο πρόγραμμα στήριξης χιλιάδων οικογενειών, που επεκτείνεται σταδιακά σε όλη την Ελλάδα, ανακοίνωσαν ο Φιλανθρωπικός Οργανισμός “Αποστολή” της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και η εταιρεία “Διαμαντής Μασούτης Α.Ε.” 

Στο πρόγραμμα διανομής τροφίμων “Μαζί, όπου υπάρχει ανάγκη” ενώνουν τις δυνάμεις τους, για δεύτερη χρονιά, η “Αποστολή” και η βορειολλαδική αλυσίδα σούπερ μάρκετ “Διαμαντής Μασούτης Α.Ε”, που δραστηριοποιείται και στην Αττική. Το πρόγραμμα στοχεύει στην καταπολέμηση της ανθρωπιστικής κρίσης, που μαστίζει τη χώρα και την αρωγή συνανθρώπων μας που ζουν στα όρια της φτώχειας.

Όπως αναφέρει η εταιρεία σε ανακοίνωσή της, στη διάρκεια συνάντησης, ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος ευχαρίστησε τον Ιωάννη Μασούτη «για τη μεγάλη προσφορά της εταιρείας και εξέφρασε την ιδιαίτερη χαρά του που μια δυναμική ελληνική εταιρεία στέκεται στο πλευρό της “Αποστολής”. Ο αρχιεπίσκοπος χαρακτήρισε “συγκινητική” την προσφορά της εταιρίας, είπε ότι “δίνει δύναμη και αισιοδοξία για το μέλλον” και εξέφρασε την ελπίδα ότι και άλλοι θα ακολουθήσουν το παράδειγμα για τη στήριξη συνανθρώπων».
«…Η επέκταση της εταιρείας μας το τελευταίο διάστημα και στην Αττική μάς ανοίγει νέους ορίζοντες συνεισφοράς και συνεργασίας με την “Αποστολή”», είπε ο κ. Μασούτης, τονίζοντας ότι θα συνεχιστεί το πρόγραμμα παροχής τροφίμων “Μαζί, όπου υπάρχει ανάγκη” για ευάλωτες οικογένειες. Έκανε επίσης γνωστό ότι η “Διαμαντής Μασούτης ΑΕ” σχεδιάζει από κοινού προγράμματα και σε άλλους ευαίσθητους τομείς, όπως είναι της Υγείας, της εκπαίδευσης κ.ά.».

Η στρατηγική συνεργασία της “Αποσολής” με την αλυσίδα σούπερ- μάρκετ ξεκίνησε το 2017, με τη διανομή 1.040 δεμάτων με τρόφιμα, μηνιαίως, σε οικογένειες στις περιοχές της Αλεξανδρούπολης, του Διδυμότειχου, της Ορεστιάδας, των Ιωαννίνων και της Χαλκίδας, σε συνεργασία με τις κατά τόπους Μητροπόλεις. Μέχρι το τέλος της χρονιάς είχαν διανεμηθεί περισσότερα από 12.000 δέματα, ενώ το πρόγραμμα επεκτάθηκε στη Σαμοθράκη και στις Φέρες. Όπως αναφέρει η εταιρεία, στόχος για το 2018 είναι όχι μόνο η χρονική αλλά και η γεωγραφική επέκταση του προγράμματος με την προσθήκη νέων πόλεων και περιοχών όπως η Αττική, η Λάρισα και η Κομοτηνή.