ΑθλητικάΚαστοριάτελευταίες ειδήσεις

Στην elite του παγκόσμιου αθλητισμού ο Βαγγέλης Νούλας

Σε έναν από τους κορυφαίους αγώνες στον κόσμο, στον “Salomon Marato Pirineu” στα Πυρηναία Όρη στην Ισπανία έτρεξε πριν λίγες ημέρες ο Καστοριανός δρομέας Βαγγέλης Νούλας. Στον αγώνα έλαβαν μέρος πάνω από 1.000 αθλητές από όλον τον κόσμο και ανάμεσά τους οι μεγαλύτεροι δρομείς του κόσμου. Ο αθλητής μας τερμάτισε 15ος, παρά το γεγονός ότι έφτασε στην Ισπανία λίγες μόνο ώρες πριν τον αγώνα.

Μετά τον αγώνα ο Βαγγέλης Νούλας δήλωσε:

Αισθάνομαι τυχερός για την ευκαιρία – μοναδική εμπειρία που μου δόθηκε μαζί με τον συναθλητή μου μα πάνω από όλα φίλο μου Δημήτρη Σελέτη να γνωρίσουμε από κοντά κορυφαίους αθλητές της διεθνούς σκηνής του ορεινού τρεξίματος στεκόμενοι δίπλα τους στην εκκίνηση του Salomon Marato Pirineu . Το επίπεδο υψηλό αλλά μέσα από τέτοιους αγώνες μόνο κερδισμένος μπορείς να βγεις… Ένας αγώνας με ενθουσιώδες κοινό, το οποίο από νωρίς ανεβαίνει σε πολλά σημεία και κορυφές της διαδρομής, δίνοντας κυριολεκτικά άλλη διάσταση στην ατμόσφαιρα αλλά και την ψυχολογία των αθλητών κάτι που θα ήθελα τα επόμενα χρόνια να το ζήσουμε και στα δικά μας βουνά…

Στον αγώνα δεν ήμασταν μόνοι…Είχαμε την τύχη να έχουμε δίπλα μας τον προπονητή μας – εμπνευστή μας , πολύ καλούς φίλους που κράτησαν ψηλά το ηθικό και μας έδωσαν την δύναμη για να τα καταφέρουμε και φυσικά τους χορηγούς μας που χωρίς αυτούς όλα θα ήταν πολύ πιο δύσκολα.

Η ανακοίνωση της ομάδας του Kasimis Training:

Salomon Marato Pirineu: Εξαιρετική εμφάνιση για τους Δημήτρη Σελέτη και Βαγγέλη Νούλα

Για το Salomon Marato Pirineu δεν χρειάζονται πλέον πολλές συστάσεις. Μέσα από την εξέλιξη του εδώ και 10 χρόνια έχει χτίσει την αδιαμφισβήτητη αίγλη ενός από τους δημοφιλέστερους και σκληρότερους μαραθωνίους ορεινού τρεξίματος στον κόσμο.

Για μια ακόμη χρονιά ο Marato Pirineu (45χλμ, 2.400 D+), που διεξάγεται στο Bellver στην καρδιά των Πυρηναίων τα είχε όλα. Ενθουσιασμό, ένταση, πολλά μεγάλα ονόματα της διεθνούς σκηνής του ορεινού τρεξίματος όπως ο Pablo Villa, ο Aritz Egea, o Miguel Caballero κ.α

Στον μεγάλο αυτό αγώνα έλαμψαν με την παρουσία τους οι αθλητές της Kasimis Training / Odlo – Lasportiva Δημήτρης Σελέτης και Βαγγέλης Νούλας δίνοντας την δική τους προσωπική μάχη ανάμεσα σε κορυφαία ονόματα του χώρου τερματίζοντας σε εξαιρετικές θέσεις. Ο Δημήτρης Σελέτης τερμάτισε 7ος γενικής σε 4:07:08 και ο Βαγγέλης Νούλας 15ος σε 4:23:17.

Πάρα πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε στον Marato Pirineu και ο πρεσβευτής του ελληνικού ορεινού τρεξίματος στην Ισπανία , ο άνθρωπος που έχει φέρει ουκ ολίγα παγκόσμια ονόματα του trail running στη χώρα μας, ο λόγος για τον Σάκη Δασκαλόπουλο (Xanthi Runners), ο οποίος τερμάτισε σε 6:10:38.

Στον Ultra Pirineu των 110χλμ και 6.800 μέτρων θετικής υψομετρικής διαφοράς ξεκίνησαν περισσότεροι από 1.000 δρομείς, με τον αθλητή της Kasimis Training Σπύρο Λειβαδιώτη να δοκιμάζει τα όριά του τερματίζοντας σε 28:26: 20 στην 551η θέση.

Back to top button