Κόσμος

Ελπίδα μέσα στην τραγωδία – Τέσσερα μωρά γεννήθηκαν σε πλωτό νοσοκομείο στην Ινδονησία – Στους 1.649 οι νεκροί

Η Ντινάρ ήταν εννέα μηνών έγκυος όταν έγινε ο σεισμός στο Σουλαουέζι της Ινδονησίας τον οποίο ακολούθησε το τσουνάμι που έπληξε ακόμη και τις ακτές του Πάλου. Σήμερα έφερε στον κόσμο το μωρό της στο πλωτό νοσοκομείο KRI Dr Soeharso, το οποίο έφθασε στο λιμάνι του Πάλου.

Στο μεταξύ, ο πρόεδρος της χώρας Τζόκο Γουιντόντο ζήτησε να συνεχιστεί η επιχείρηση εντοπισμού των θυμάτων του σεισμού των 7,5 βαθμών και του τσουνάμι την ώρα που ο επίσημος απολογισμός των θυμάτων έφθασε τους 1.649 αλλά είναι βέβαιο ότι θα αυξηθεί. Οι περισσότεροι νεκροί έχουν εντοπιστεί στο κυριότερο αστικό κέντρο της περιοχής, τη μικρή πόλη Πάλου.

Η εθνική υπηρεσία αντιμετώπισης καταστροφών αναφέρει ότι 1.700 σπίτια σε μια και μόνο συνοικία “εξαφανίστηκαν“, ενώ δεκάδες άνθρωποι έχουν θαφτεί κάτω από αυτά.

Στη συνοικία του Πάλου, την Μπαλαρόα, οι διασώστες βρήκαν 34 πτώματα, ανάμεσά τους και εκείνο της 10χρονης Ντέντε Αουλιανίσα. Οι γονείς της την αναγνώρισαν από την προσκοπική της στολή.

Στη γειτονική συνοικία Πετόμπο, μια ομάδα Γάλλων διασωστών αναζητούν ανθρώπινα μέλη που τυχόν να προεξέχουν από τα στρώματα λάσπης.

ΑΠΕ

Back to top button