Κόσμος

Έργο του Μπάνκσι έγινε κομμάτια την ώρα της δημοπρασίας στον Sotheby’s – Ο ίδιος αποκάλυψε πώς το έκανε! (βίντεο)

Ένα έργο του μυστηριώδους Βρετανού καλλιτέχνη Μπάνκσι…αυτοκομματιάστηκε την ίδια στιγμή που πουλιόταν έναντι ενός εκατομμυρίου λιρών και πλέον σε δημοπρασία στο Λονδίνο την Παρασκευή.

“Το Κορίτσι με το Μπαλόνι”, ένα από τα πιο γνωστά έργα του Μπάνσκι, έγινε κομμάτια μέσα σε έναν καταστροφέα εγγράφων που ήταν κρυμμένος στην κορνίζα του τη στιγμή που το σφυρί κατοχύρωνε το έργο για 1.042.000 λίρες, ένα ποσό το οποίο ήταν ανάλογο με το προηγούμενο ρεκόρ πώλησης έργου του καλλιτέχνη σε δημοπρασία, ανακοίνωσε ο οίκος δημοπρασιών Sotheby’s.

Φαίνεται ότι μόλις μας την έφερε ο Μπάνκσι”, ανέφερε ο Άλεξ Μπρανστσίκ, ο διευθυντής και επικεφαλής του τμήματος σύγχρονης τέχνης, σε ανακοίνωσή του στην ιστοσελίδα του οίκου.

Ο ίδιος ο καλλιτέχνης ανέβασε στο Instagram μια φωτογραφία που δείχνει έκπληκτους τους παριστάμενους να παρακολουθούν το έργο να αυτοκαταστρέφεται με την λεζάντα: “Φεύγει, φεύγει, έφυγε…”.

Ο Sotheby’s δήλωσε ότι αυτή ήταν “σαφώς” η πρώτη φορά που ένα έργο τέχνης αρχίζει να…αυτοκομματιάζεται αφότου πουλιέται σε δημοπρασία.

Ο οίκος δημοπρασίας δεν ήταν άμεσα διαθέσιμος να σχολιάσει πού βρίσκονται τα κομμάτια του έργου ή πώς μπορεί να διαμορφώθηκε η τιμή του έπειτα από την αυτοκαταστροφή του.

Ο Μπάνκσι, η αληθινή ταυτότητα του οποίου είναι άγνωστη, φημίζεται για τα γκραφίτι του, τα οποία εκτελούνται με μια ιδιαίτερη τεχνική στένσιλ και σχολιάζουν κυρίως ζητήματα πολιτικής.

Ο Μπάνκσι με βίντεο που ανέβασε στο instagram αποκάλυψε ότι κατασκεύασε τον μηχανισμό πριν χρόνια.

Στην ανάρτησή του τη συνόδεψε με τα λόγια του Πικάσο: “Η επιθυμία να καταστρέφεις είναι μια δημιουργική επιθυμία”

 

View this post on Instagram

 

. “The urge to destroy is also a creative urge” – Picasso

A post shared by Banksy (@banksy) on


 

Back to top button