Καστοριάτελευταίες ειδήσεις

Έκκληση γονέα για τον δρόμο καρμανιόλα στα Λύκεια (φωτο)

Είμαι γονέας μαθητή λυκείου και θα ήθελα να εκφράσω τη δυσαρέσκεια μου ως προς την τοποθέτηση της μεταλλικής μπάρας στα λύκεια στο σημείο που έρχεσαι από Καλλιθέα και συναντάς το πάρκινγκ του γηπέδου. Πρώτα από όλα κινδυνεύουν οι μαθητές που αναγκάζονται να περάσουν απέναντι σε μια διασταύρωση χωρίς ορατότητα και δεύτερο έχουν καταφέρει να μπλοκάρουν τα αυτοκίνητα που κατεβαίνουν από Καλλιθέα και οι περισσότεροι οδηγοί κάνουν αναστροφή σε σημείο που απαγορεύεται. Τουλάχιστον ας ανοίξουν ένα  μικρό κομμάτι της μπάρας μήπως και λυθεί κατά κάποιο τρόπο το πρόβλημα.  Σας παρακαλώ δημοσιεύστε το παράπονο μου πριν θρηνήσουμε θύματα.
Σας ευχαριστώ
Αναστάσιος Κρανιάς

One Comment

  1. Νομίζω πάντως οτι είναι θαύμα που δεν θρηνούμε θύματα άλλα για άλλους λόγους.

    Αν δεν κάνω λάθος σε ότι αφορά το συγκεκριμένο σημείο πιο πάνω υπάρχει διάβαση και δεν βλέπω τον λόγο γιατι σώνει και καλά να θέλει κάποιος να περάσει απέναντι απο εκείνο το σημείο το οποίο δεν έχει και καλή ορατότητα για τον πεζό.

    Τα θέματα που θεωρώ εγώ ως σημαντικά είναι τα εξής:

    Πρώτον υπάρχουν ασυνείδητοι οδηγοί που τρέχουν με πάνω απο 100 στον Λεωφόρο Γουναράδων. Ενας δρόμος τον οποίο διασχίζουν καθημερινά μαθητές. Θα ήταν καλό να μπούν είτε σαμαράκια είτε κάμερες είτε να υπάρχει πιο καλή αστυνόμευση. Ισως το πρώτο να είναι η πιο εύκολη λύση.

    Δεύτερον πολύ κοντά στο σημείο που δείχνει η φωτογραφία, απέναντι, υπάρχει ένας αδιέξοδος δρόμος λίγο πριν την στροφή για τον παράλληλο δρόμο με την λεωφόρο γουναράδων (που οδηγεί πίσω απο τα Λύκεια). Αυτός ο δρόμος (χωματόδρομος στην ουσία) μπορεί να δώσει την αίσθηση πως είναι και ο κύριος δρόμος κάτω απο διάφορες συνθήκες (π.χ. χαμηλή ορατότητα, κατανάλωση αλκοολ κτλ) σε κάποιον που έρχεται απο την πόλη και δεν γνωρίζει την ιδιαιτερότητα του δρόμου. Αυτόν τον δρόμο διασχίζουν πεζοί καθημερινά αμέριμνοι και χωρίς να υποπτεύονται πολλές φορές τον κίνδυνο. Αυτός ο δρόμος είναι που θέλει οπωσδήποτε μπάρες αφού δεν εξυπηρετεί σε τίποτα (είναι αδιέξοδο που οδηγεί στον ποδηλατόδρομο-πεζόδρομο).

Back to top button