Άργος ΟρεστικόΚαστοριά

Καστοριά – συνταγή: Σάμαλι

 Σάμαλι της Μαρίας

ΥΛΙΚΑ
5 αβγά
1 φλυτζάνι τσ. ζάχαρη
1 1/2 φλ.τσ. σιμιγδάλι χοντρό
1 1/2 φλ.τσ. αλεύρι
2 κεσεδάκια παραδοσιακό γιαούρτι [με πέτσα] »Σιάτιστα»
1 φακελάκι μπεϊκιν
1 κ.γλ. σόδα
2 βανίλιες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάω πολύ καλά στο μίξερ τα αβγά με την ζάχαρη.
Κατεβάζω το μίξερ στην πρώτη σκάλα,και
Ρίχνω κουταλιά- κουταλιά το γιαούρτι…
Το σιμιγδάλι, το αλεύρι με το μπείκιν και την σόδα.όπου τα έχω ανακατώσει όλα μαζί σε ένα πιάτο…
Βουτυρώνω το ταψί 36 Νο, ρίχνω το υλικό και το ψήνω στους 180 c βαθ. 45΄λεπτά.
Αφού έχει μυρίσει όλο το σπίτι και οι γείτονες λένε »κάτι ψήνεται» έρχεται η ώρα για το σιρόπιασμα.

ΣΙΡΟΠΙ

3-4΄λεπτά βράσιμο
6 φλυτζάνια νερό
5 φλυτζάνια ζάχαρη
μισό λεμόνι τον χυμό του και την φλούδα του
3 βανίλιες.
Το σιροπιάζω κουταλιά-κουταλιά, και τα δύο ζεστά και σκεπάζω το ταψί.
Καλή σας επιτυχία
Μαρία

ΑΓΓΕΛΜΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Όταν ένα άτομο τρώει αντίδωρο και αγιασμό ,κάθε πρωϊ , τότε το ακάθαρτο πνεύμα δεν τον πλησιάζει, η ψυχή και το σώμα είναι αγιασμένες, οι σκέψεις φωτίζονται για να ευχαριστήσουν τον Θεό και ένας άνθρωπος είναι επιρρεπής σε νηστεία, προσευχή και κάθε αρετή.

Άγιος Γεώργιος Zadonsky Recluse.

Back to top button