ΚαστοριάΝεστόριο

Παραδόθηκαν στο δήμο Νεστορίου από τον ΤΑΡ οι διαχειριστικές μελέτες δασών (βίντεο όλη η εκδήλωση)

Παραδόθηκαν στον δήμο Νεστορίου Καστοριάς οι πέντε Διαχειριστικές Μελέτες Δασών, που χρηματοδότησε ο Διαδριατικός Αγωγός Φυσικού Αερίου (ΤΑΡ)

, στο πλαίσιο των κοινωνικών και περιβαλλοντικών επενδύσεωνπου υλοποιεί στις κοινότητες της Βόρειας Ελλάδας από τις οποίες διέρχεται.
«Οι μελέτες αυτές θα δώσουν εργασία σε πάνω από 300 άτομα» ανέφερε ο δήμαρχος Νεστορίου Πασχάλης Γκέτσιος, ο οποίος τόνισε ότι ο δήμος προχωρά στην απεξαρτοποίηση της θέρμανσης των δημοσίων κτηρίων από πετρέλαιο και τοποθετεί ξυλολέβητες.
Αναφερόμενος για τα ανταποδοτικά του Διαδριατικού Αγωγού Φυσικού Αερίου, στις τοπικές κοινωνίες ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Θεόδωρος Καρυπίδης, τόνισε ότι υπήρξε μία σημαντική συνεργασία με την Κοινοπραξία του έργου και αναπροσαρμόστηκαν αρκετές συμφωνίες από τις αρχικές.
Την ικανοποίησή του για την εξέλιξη αυτή εξέφρασε από την πλευρά του ο συντονιστής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου- Δυτικής Μακεδονίας, Βασίλης Μιχελάκης, ενώ ως «σημαντική πρωτοβουλία ιδιαίτερης σημασίας για το βιοπορισμό των κατοίκων και των υλοτόμων της ευρύτερης περιοχής» χαρακτήρισε την ολοκλήρωση των μελετών η βουλευτής Καστοριάς της ΝΔ, Μαρία Αντωνίου, επισημαίνοντας ότι για την επιτυχή ολοκλήρωσή του έργου του αγωγού είχαν συμβάλει οι προηγούμενες κυβερνήσεις.
Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του Διαδριατικού Αγωγού Φυσικού Αερίου, Μιχάλης
Γκοσλιόπουλος, αφού εξέφρασε την ικανοποίησή του που ολοκληρώθηκαν σε σύντομο χρόνο οι μελέτες αυτές εξήρε τη συνεργασία που υπήρξε με το Δήμο Νεστορίου και την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.
ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ –Σύνταξη: Μάκης Νασιάδης

ert.gr

 

Back to top button