ΑθλητικάΚαστοριά

Το δικό τους ηχηρό μήνυμα για το περιβάλλον από τον Μάρκο Σπυρόπουλο

Τις καταστροφικές συνέπειες χρήσης των πλαστικών για τη ζωή στο θαλάσσιο περιβάλλον αποφάσισαν να διαδώσουν από κοινού ο αθλητής της ιστιοπλοΐας Μάρκος Σπυρόπουλος

και ο οργανισμός Plastic Free Greece.
Φωτο: Ο Μάρκος στο νησί της Αγίας Ελένης – Oyster World Rally, 2013-2014
Ο διακεκριμένος αθλητής, που αυτή την περίοδο αγωνίζεται για την πρόκριση στον διεθνή αγώνα Mini Transat, ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος στα θέματα που αφορούν την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος, δεν θα μπορούσε να μείνει αμέτοχος στην μεγάλη προσπάθεια που γίνεται για τη μείωση της χρήσης των πλαστικών.
 
Έτσι, αποφάσισε τη μεγάλη αυτή προσπάθεια που κάνει σε αγωνιστικό επίπεδο να την αφιερώσει στην αφύπνιση του κινδύνου που διατρέχουν οι ελληνικές θάλασσες. Σύμμαχος στο πλευρό του είναι ο οργανισμός Plastic Free Greece, ο οποίος διακρίνεται για το σημαντικό έργο του στον τομέα αυτό, με δράσεις που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων τον καθαρισμό των μαγευτικών μας ακτών, αλλά και πρωτοβουλίες που στοχεύουν στην επιστημονικά τεκμηριωμένη ενημέρωση του κοινού για θέματα που αφορούν τις καταστροφικές συνέπειες της ανθρώπινης παρέμβασης στο περιβάλλον.
 
«Είμαι πολύ ενθουσιασμένος που μέσα από τον δικό μου αγώνα μου δίνεται η ευκαιρία να δώσω και μία άλλη μάχη, πολύ πιο σημαντική από μία διάκριση, αυτήν της προστασίας του θαλάσσιου περιβάλλοντος.
 
Οι θάλασσες κρύβουν έναν πραγματικά συγκλονιστικό κόσμο, είναι όμως και το στοιχείο αυτό που κάνει τη χώρα μας ξεχωριστή.
 
Πρώτοι εμείς, οι άνθρωποι που δραστηριοποιούμαστε στη θάλασσα, θα πρέπει να διαφυλάξουμε τον πλούτο που κρύβει μέσα της» δήλωσε ο αθλητής και συμπλήρωσε «Αυτό το μήνυμα θα προσπαθήσουμε από κοινού να διαδώσουμε με την ομάδα του Plastic Free Greece.»
 
Υποστηρικτές της συμμετοχής του Μάρκου Σπυρόπουλου στον Διεθνή Αγώνα Mini Transat είναι οι εταιρείες:
 
 
Με την αιγίδα της
https://static.wixstatic.com/media/a27d24_456244bf8b84459e9b52ecdeb6ce110a~mv2.png/v1/fill/w_270,h_210,al_c/a27d24_456244bf8b84459e9b52ecdeb6ce110a~mv2.png
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

Back to top button