Με αγρυπνία γιόρτασε τα ονομαστήριά του ο Επίσκοπος Θεσπιών Συμεών (σειρά φωτογραφιών)

Με την καθιερωμένη πλέον αγρυπνία γιόρτασε την ονομαστική του εορτή ο Πρωτοσύγκελλος της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Επίσκοπος Θεσπιών Συμεών.

Του Γιώργου Φερδή

Πλήθος ιερέων και πιστών τίμησαν με την παρουσία τους αλλά γέμισαν με τις ευχές τους τον αγαπητό Επίσκοπο της Αθήνας στον ναό του Αγίου Φανουρίου στο Ίλιον.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος μπορεί να μην ήταν στον Άγιο Φανούριο σωματικά, αλλά πνευματικά ήταν σίγουρα όπως και το δώρο του ήταν στα άμφια του Επισκόπου, αφού στο πίσω μέρος του επιγονατίου βρισκόταν η υπογραφή του.

Τον θειο λόγο κήρυξε ο Ιεροκήρυκας του Μητροπολιτικού ναού Αθηνών, Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Κουλουριώτης, μιλώντας όπως πάντα εύστοχα για την μνήμη του Αγίου Συμεών.

Συμπροσευχόμενοι παρέστησαν ο Μητροπολίτης Βρεσθένης Θεόκλητος, ο Επίσκοπος Ανδρούσης Κωνστάντιος καθώς επίσης η Γερόντισσα Στυλιανή μαζί με μοναχές από την Μονή Παντοκράτορος (Ταω) Πεντέλης.

Στο τέλος ο εορτάζων Επίσκοπος Θεσπιών ευχαρίστησε τους πάντες κυριολεκτικά για την παρουσία τους, ενώ ευχήθηκε να είναι και τα δικά τους χρόνια πολλά και γεμάτα ευχές από τον Άγιο Συμεών!

Όλη η σειρά φωτογραφιών στο orthodoxia.info