Δροσερό το γλυκό μας σήμερα, και πολύ εύκολο όπως πάντα. Επειδή μας αρέσουν τα γλυκά, και επειδή δε θέλουμε να σπαταλούμε και τον χρόνο μας στην κουζίνα, αυτή η τούρτα είναι ιδανική λύση για την λιγούρα. Και για να ευχαριστήσουμε αυτούς που θα σερβίρουμε.
Και οικονομική. Με υλικά που υπάρχουν στην κουζίνα μας. Πεντανόστιμη. Ας δούμε πως γίνεται:
Υλικά:
2 κουτιά κρέμα καραμελέ
1 λίτρο γάλα φρέσκο
2 μεγάλα μήλα
2 πακέτα μπισκότα πτι- μπερ
σαντιγί:
1 μεταλλικό κουτί σαντιγί
1 κρασοπότηρο γάλα φρέσκο
3 βανίλιες
1/2 κούπα ζάχαρη άχνη
στόλισμα:
1 σοκολάτα κουβερτούρα
μαρμελάδα φράουλα
Οδηγίες:
Αυτά είναι όλα τα υλικά μας.
Ετοιμάζουμε την κρέμα καραμελέ με το 1 λίτρο γάλα, σύμφωνα με τις οδηγίες που δίνονται στο κουτί. Μόλις κατεβάσουμε από την φωτιά προσθέτουμε και την καραμέλα. Αφήνουμε στην άκρη. Μόλις κρυώσει θα έχει πήξει.
Τρίβουμε το μήλο στον χοντρό τρίφτη.
Το προσθέτουμε στην κρέμα και ανακατεύουμε καλά.
Σε ταψάκι, πιατέλα ή τάπερ 32νο, στρώνουμε μπισκότα, από πάνω τη μισή κρέμα και επαναλαμβάνουμε.
Στρώνουμε μία τρίτη στρώση μπισκότα και απλώνουμε από πάνω τη σαντιγί.
Λιώνουμε την κουβερτούρα και αφήνουμε να κρυώσει. Την χρησιμοποιούμε για να κάνουμε σχήματα στη σαντιγί. Ό, τι θέλουμε.
Γεμίζουμε κάποια κενά με τη μαρμελάδα.
Εγώ επέλεξα να φτιάξω μια σκακιέρα. Όσο μπόρεσα.
Λαχταριστή, ε; Πολύ νόστιμη κι ελαφριά φίλοι μου!
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!