Άργος ΟρεστικόΚαστοριά

Καστοριά – Συνταγή: Κόκκινες αλεσμένες πιπεριές

Κόκκινες αλεσμένες πιπεριές από τη Μαρία

Υλικά
5 κιλά κόκκινες πιπεριές
1 κιλό ελαιόλαδο
αλάτι
καυτερή πιπεριά »προαιρετική»
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένω, ψήνω, καθαρίζω και αλέθω στο μούλτι τις κόκκινες πιπεριές.
Βάζω την κατσαρόλα στην φωτιά, ρίχνω μέσα το λάδι, την αλεσμένη πιπεριά, το αλάτι, λίγη καυτερή πιπεριά (αν την τρώω), και βράζω το υλικό για μία ώρα σε σιγανή φωτιά και πάντα ανακατεύω για να μη κολλήσει.
Μένει περίπου η μισή ποσότητα.
Γεμίζω τα αποστειρωμένα βάζα και τα βάζω στην άκρη για τον χειμώνα.
Καλή σας επιτυχία
Μαρία

ΑΓΓΕΛΜΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Ποιο είναι πιο δυνατό,το φίδι ή ο Σταυρός;

Το 1994 στην Ιερά Μονή Ολύμπου είχε πάει ένας Αγιορείτης. Εκεί συνάντησε μια γιαγιά που εξυπηρετούσε τους επισκέπτες και του εξομολογήθηκε το λογισμό της:
”Πάτερ, όταν βλέπω κανένα φίδι στην αυλή του μοναστηριού, το σταυρώνω, αυτό κοκαλώνει, γίνεται σαν βέργα και μετά το πιάνω και το πετάω έξω.
Μου λένε μερικοί: «Χαζή είσαι και πιάνεις τα φίδια;»
Κι εγώ τους λέω: Γιατί είμαι χαζή; Ποιο είναι πιο δυνατό, το φίδι ή ο Σταυρός που πάνω του σταυρώθηκε ο Χριστός κι έσωσε τον κόσμο;
Με τη δύναμη του σταυρού, όταν θέλω να ζυμώσω, βάζω νερό και αλεύρι, τα σταυρώνω, μετά σηκώνεται το προζύμι και κάνω ψωμί”.

Back to top button