Η βράβευση των μαθητών Γυμνασίων και Λυκείων που διακρίθηκαν στους διαγωνισμούς της Μαθηματικής Εταιρείας (φωτογραφίες)

Η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία – Παράρτημα Καστοριάς σε συνεργασία με το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας και τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Καστοριάς διοργάνωσα χθες στο κατάμεστο μεγάλο αμφιθέατρο του ΤΕΙ Καστοριάς εκδήλωση βράβευση των μαθητών των Γυμνασίων και Λυκείων που διακρίθηκαν στους διαγωνισμούς της Μαθηματικής Εταιρείας. Προηγήθηκε σημαντική εισήγηση με θέμα «Αστρονομικές γνώσεις μέσα από την απλή καθημερινή παρατήρηση» από τον  κ. Σταύρο Αυγολούπη καθηγητή αστρονομίας Α.Π.Θ

  • Ο Σταύρος Αυγολούπης είναι καθηγητής αστρονομίας στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Έχει αναπτύξει πολλές ερευνητικές συνεργασίες στον τομέα της Παρατηρησιακής Αστρονομίας με διάφορα κέντρα δορυφορικών τηλεσκοπίων καθώς και με διάφορα πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα του εξωτερικού. Υπηρετεί με ζήλο τη διάδοση της αστρονομικής γνώσης, τόσο με διαλέξεις όσο και με βιβλία που απευθύνονται όχι μόνο σε φοιτητές αλλά και στο ευρύ κοινό. Μέλος του Δ.Σ. του Διεπιστημονικού Κέντρου Αριστοτελικών Μελετών του Α.Π.Θ.

 

 

 

2 σχόλια

  1. Τα παιδιά που βραβεύονται στον μαθηματικό διαγωνισμό εισάγονται σε ανώτερες ή ανώτατες σχολές;

    • Όχι βέβαια! Ο μαθηματικός διαγωνισμός διοργανώνεται από την Ελληνική Μαθηματική Εταιρία, η οποία είναι ακριβώς αυτό: Εταιρία.

shares