Καστοριά – συνταγή: Κορμός της Μαρίας

Κορμός της Μαρίας

ΥΛΙΚΑ:
2 πάκα πτι -μπέρ Παπαδοπούλου
250 γραμ. φρέσκο βούτυρο αγελαδινό
200 γραμ. άχνη ζάχαρη
3 αβγά
1 1/2 σφηνάκι λικέρ κράνα
3-4 κ.σ. κακάο
2 βανίλιες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Χτυπάω πρώτα στο μίξερ το βούτυρο μέχρι να ασπρίσει, προσθέτω την άχνη, τα αβγά,λικέρ, κακάο, βανίλιες,και αφού γίνουν σαν κρέμα, αφράτη, προσθέτω τα μπισκότα σπασμένα, ανακατεύω με το χέρι και τα βάζω σε μία φόρμα, αφού στρώσω λαδόκολλα.
Μπορείτε να βάλετε και Βιτάμ, αλλά με το φρέσκο βούτυρο είναι πεντανόστιμο.
Ετοιμάζω την επικάλυψη, τη ρίχνω από πάνω και βάζω το γλυκό στον καταψύκτη.

ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ:
125 γραμ κουβερτούρα
2 κ.σ. φρ. βούτυρο αγελαδινό
3 κ.σ. άχνη
1 αβγό
Όλα μπλουμ σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε τα υλικά σε μπαίν- μαρί και περιχύνουμε τον κορμό.

Καλή σας επιτυχία
Μαρία

ΑΓΓΕΛΜΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Ποτέ να μη σκανδαλιζόμαστε!
Ποτέ να μην απογοητευτόμαστε!
Ποτέ να μη χάνουμε την ελπίδα μας!

Πάντοτε υπήρχαν τα σκάνδαλα.

Πάντοτε οι σκανδαλοποιοί, οι κακόδοξοι και οι ασεβείς εμφιλοχωρούσαν στις τάξεις της Εκκλησίας.

Η Εκκλησία, όμως, είναι του Χριστού και ποτέ δεν την αφήνει ο Κύριος να καταποντιστεί.

Ιερός χρυσόστομος

 

 

 

shares