ΕκδηλώσειςΚαστοριάΚοζάνη

“Μοιράσου τη γνώση σου”: Καλεσμένος στο ΤΕΙ Καστοριάς ο Φάνης Τοψαχαλίδης, σκηνοθέτης, φωτογράφος

“Μοιράσου τη γνώση σου”: αυτός είναι ο νέος κύκλος σεμιναρίων που ξεκινάει με στόχο να φέρει κοντά μας επαγγελματίες του χώρου των ψηφιακών μέσων και της επικοινωνίας για να μοιραστούν τις γνώσεις τους μαζί μας.

Τα σεμινάρια απευθύνονται σε όλους τους ενδιαφερόμενους φοιτητές και το ακαδημαϊκό προσωπικό του #KastoriaCampus
και οργανώνονται από το #dmcteiwm.

Πρώτος καλεσμένος στο Share Your Knowledge, ο Φάνης Τοψαχαλίδης, σκηνοθέτης, φωτογράφος.

Τρίτη 16 Οκτωβρίου στις 13:00

Στο ΤΕΙ Καστοριάς

Λίγα λόγια για τον ομιλητή:

O Φάνης Τοψαχαλίδης γεννήθηκε και ζει στην Πτολεμαΐδα. Σπούδασε Ηλεκτρονικός (Α.Τ.Ε.Ι.Θ), επέλεξε την συγκεκριμένη σχολή διότι το 1997 ήταν η μόνη κρατική σχολή με προοπτική στον κινηματογράφο και την τηλεόραση με τη δυνατότητα πρακτικής άσκησης στην ΕΡΤ3 κ.α. Συνέχισε τις σπουδές του στην Μεγάλη Βρετανία με μεταπτυχιακές σπουδές πάνω στα New Media με ειδικότητα το ψηφιακό μοντάζ (LJU). Έκλεισε τις σπουδές του με το πτυχίο Σκηνοθεσίας από το Μητροπολιτικό κολέγιο (QMU) όπου σπούδασε με υποτροφία.

Έχει δημιουργήσει ταινίες μικρού μήκους, θεατρικά σποτ, διαφημιστικά, μουσικά video clip, ενώ έχει συμμετάσχει σε ταινίες άλλων δημιουργών κάνοντας το μοντάζ, διεύθυνση φωτογραφίας, κάμερα και color correction. Οι ταινίες του έχουν ταξιδέψει σε φεστιβάλ στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο.

Από το 2013 έως το 2016 διατέλεσε πρόεδρος της κινηματογραφικής ομάδας Πτολεμαΐδας. Στην διάρκεια της θητείας του υπήρξε τρομερή άνθιση στα κινηματογραφικά δρώμενα της πόλης. Κορυφαία στιγμή η συν-διοργάνωση φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους (Micro μ festival 2013). Από το 2016 έως και σήμερα είναι υπεύθυνος στο τμήμα κινηματογράφου του πολιτιστικού συλλόγου “Βόρειο Πεδίο” στην Πτολεμαΐδα. Μέσα στις ποικίλες δράσεις (σεμινάρια κ.ά.) αποτελεί η διοργάνωση διεθνούς φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους χωρίς διάλογο & διάρκειας ως πέντε λεπτά στην Πτολεμαΐδα. Το φεστιβάλ ονομάζεται No Words International Short Film Festival.

Περισσότερα:
YouTube: TOPS Fanis

Back to top button