ΕκδηλώσειςΚαστοριάΝεστόριο

Πραγματοποιήθηκε στο Νεστόριο η εναρκτήρια συνάντηση του “Greenpoint Mob” (φωτογραφίες)

Στις 8 και 9 Οκτωβρίου 2018 πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στο Νεστόριο η εναρκτήρια συνάντηση των εταίρων του έργου  GREENPOINT-MOB στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος INTERREG – IPA CBC ΕΛΛΑΔΑ-ΑΛΒΑΝΙΑ 2014-2020, στο οποίο ο Δήμος Νεστορίου συμμετέχει ως εταίρος.

Στο συγκεκριμένο έργο που χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα INTERREG – IPA CBC ΕΛΛΑΔΑ-ΑΛΒΑΝΙΑ 2014-2020, οι εταίροι του έργου είναι συνολικά 6:

  1. ΔΙΑΔΥΜΑ Α.Ε. – DIADYMA S.A., Ελλάδα (Επικεφαλής εταίρος)
  2. Δήμος Πρεσπών – Municipality of Prespes, Ελλάδα
  3. Δήμος Νεστορίου – Municipality of Nestorio, Ελλάδα
  4. Δήμος Κολώνιας – Municipality of Kolonjë , Αλβανία
  5. Βαλκανικό Κέντρο Συνεργασίας και Ανάπτυξης – Balkan Center for Cooperation and Development (BCCD), Αλβανία
  6. Δήμος Αργυροκάστρου – Municipality of Gjirokaster, Αλβανία

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 670.673,98€, ενώ αυτός που αντιστοιχεί στις δράσεις του Δήμου Νεστορίου  ανέρχεται σε 102.000,00€. Η διάρκειά του είναι διετής.

Το έργο GREENPOINT-MOB αφορά την πρόληψη και την ανακύκλωση των απορριμμάτων και την ανάπτυξη ενός κινητού πράσινου σημείου για τη διασυνοριακή περιοχή Ελλάδας – Αλβανίας.

Ο κύριος στόχος του έργου είναι η είναι η βελτίωση της διαχείρισης των ανακυκλώσιμων αποβλήτων (χαρτί, πλαστικό, γυαλί, αλουμίνιο, μπαταρίες, χρησιμοποιημένα έλαια, ηλεκτρικός και ηλεκτρονικός εξοπλισμός, ογκώδη απορρίμματα, χρησιμοποιημένα ρούχα, λάμπες) στις απομακρυσμένες περιοχές. 

 

 

 

Back to top button