Καστοριά

Καστοριά – Συνταγή: Κυδώνια τουρσί (φωτογραφίες)

https://1.bp.blogspot.com/-xQEt89D64Sc/W8ERKElKYfI/AAAAAAAAKHQ/jtPPO1XaQAUSRQ0JXhn0B9G7c44FctB2gCLcBGAs/s1600/5.jpg

Στις δόξες τους τα κυδώνια και σκαρφιζόμαστε τρόπους να τα απολαύσουμε ακόμα περισσότερο. Στο φαγητό μας, στο γλυκό μας, τώρα και στον μεζέ μας! Τίποτα δεν πάει χαμένο και όλα αξιοποιούνται για κάθε όρεξη και προτίμηση.
Μη σας ξενίζει το φρούτο με το τουρσί. Είναι πολύ νόστιμο! Δοκιμάστε το! Α, και πολύ εύκολο!
Δείτε πως φτιάχνεται:
Υλικά:
5 κυδώνια, καθαρισμένα ξεφλουδισμένα, και κομμένα σε κομμάτια (8 ή 12 ανάλογα με το μέγεθος των κυδωνιού)
500 ml ξύδι από κρασί
1 λίτρο νερού
180 ml μέλι
2 κουταλάκια μαύρο πιπέρι σπόρους
2 κουταλιές κόλιαντρο σπόρους
½  κουταλάκι μαραθόσπορο,
1 κουταλάκι του γλυκού ολόκληρα γαρίφαλα
2 ξύλα κανέλας
4 φύλλα δάφνης
Οδηγίες:
Πολύ εύκολο και πρωτότυπο!

https://2.bp.blogspot.com/-OQUOUNDq6og/W8ERFrooPlI/AAAAAAAAKHA/p76sY5oqDisGofeM_1G1Y0OLhj8Eg9-QwCLcBGAs/s1600/1.jpg
Ρίχνουμε όλα τα υλικά μαζί σε κατσαρόλα και ζεσταίνουμε να λιώσει το μέλι καλά.

https://3.bp.blogspot.com/-66JSQ4Jvu-g/W8ERGnjU5jI/AAAAAAAAKHE/VQVYG3UA8J8eWlC-RPvCB4bfMl9xE5rRgCLcBGAs/s1600/2.jpg
Αφού καθαρίσουμε τα κυδώνια μέσα- έξω, τα ρίχνουμε κι αυτά στην κατσαρόλα. Μόλις πάρουν να βράζουν, χαμηλώνουμε την φωτιά και προσέχουμε να μαλακώσουν αλλά όχι πολύ και διαλύονται. Τότε είναι έτοιμα.

https://1.bp.blogspot.com/-Te47JPcTdTE/W8ERJJcbkTI/AAAAAAAAKHI/RwPvyGV9kx43cskQVuNPKw3PjjBj_JwXQCLcBGAs/s1600/3.jpg
Γεμίζουμε καλά με τα κυδώνια καθαρά και αποστειρωμένα γυάλινα βάζα, και μετά γεμίζουμε με το ζωμό τους.

https://4.bp.blogspot.com/-h3YrIW6ey98/W8ERJpkSc7I/AAAAAAAAKHM/Rp1AG3eCkLsxI1k5tuqIvLGRYLnDZLCewCLcBGAs/s1600/4.jpg

Σφραγίζουμε καλά και αναποδογυρίζουμε ώσπου να κρυώσουν. Κρατάμε σε σκοτεινό μέρος 10 μέρες πριν ανοίξουμε τα βάζα μας.

https://1.bp.blogspot.com/-xQEt89D64Sc/W8ERKElKYfI/AAAAAAAAKHQ/jtPPO1XaQAUSRQ0JXhn0B9G7c44FctB2gCLcBGAs/s1600/5.jpg

Ανοίγουμε, και απολαμβάνουμε!
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

Μαρία Παπαϊωάννου

Back to top button