ΑγροτικάΓρεβενά

Ένας μελισσοκόμος, ένας ξυλουργός κι ένα δημιουργικό γραφείο στα Γρεβενά

Δύο μαθηματικοί με την βοήθεια των στελεχών ενός δημιουργικού γραφείου έβαλαν την τέχνη, τις γνώσεις, τις δεξιότητες και το μεράκι τους και έφτιαξαν ένα μοναδικό προϊόν όπου το γυάλινο βάζο με το μέλι βρήκε φιλοξενία σε μια ιδιαίτερη ξύλινη συσκευασία

Του Κώστα Τσαούση

Είναι μια ωραία ιστορία επιχειρηματικότητας με ισχυρά τοπικά χαρακτηριστικά σε όλα τα στάδια της αλυσίδας παραγωγής, τυποποίησης, συσκευασίας, προβολής και προώθησης. Και αυτή η ιστορία συνδέεται με ένα μέλι – ένα μέλι Δάσους. Οι πρωταγωνιστές της ιστορίας ζουν και εργάζονται στα Γρεβενά. Οι δύο από τους πρωταγωνιστές είναι μαθηματικοί -ο ένας εξ αυτών είναι ο μελισσοκόμος , ο άλλος κάνει κομψοτεχνήματα με το ξύλο. Την παρέα συμπληρώνει ένα δημιουργικό γραφείο – για το οποίο διαβάζουμε στο site του (grevenart.gr)- πως«γράφεται αισθeτικό και διαβάζεται αισθητικό!».

Ας μεταφέρουμε εδώ την ξεχωριστή αυτή ιστορία όπως την διαβάσαμε και εμείς στο site του δημιουργικού γραφείου: «Τελικά μοναδικοί πελάτες ενδιαφέρονται για μοναδικές συσκευασίες. Τα Γρεβενά είναι μια μικρή πόλη στη Βόρεια Ελλάδα, που βρίσκεται στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας. Είναι γνωστά για τα καταπληκτικά τοπία και την εξαιρετική ποιότητα των τοπικών προϊόντων τους.

Εκεί βρίσκεται το μελισσοκομείο του Κωνσταντίνου Ντούνα, ενός μαθηματικού – μελισσοκόμου, που έχει υψηλό στόχο και στις δύο “επιστήμες” του! Ανάμεσα σε πολλά αγριολούλουδα και μεγάλες βελανιδιές οι μέλισσες συνθέτουν το μέλι τους σε υψόμετρο περίπου 1000 μέτρων στην περιοχή Γοργιανής Γρεβενών. Όχι μόνο ο πελάτης είναι ιδιαίτερος αλλά και το προϊόν του.

Ξεκινήσαμε από τον επανασχεδιασμό της ετικέτας, αλλά διατηρήσαμε το λογότυπο του μελιού. Ένα κομψό απλό σχέδιο με τις βασικές πληροφορίες που χρειάζεται. Λεπτές, σε συνδυασμό με καλλιγραφικές, γραμματοσειρές προτιμήσαμε. Αλλά αυτή η έρευνα και ο γραφιστικός σχεδιασμός ήταν μόνο η αρχή…!

Χρειαζόμασταν περισσότερα για αυτό το εκπληκτικό προϊόν από τη μοναδική γη των Γρεβενών. Ήδη η πρώτη γεύση από το μέλι …μας γέννησε ιδέες εύκολα!

Πώς είναι δυνατόν να συσκευαστεί το μέλι σε ξύλο από τα Γρεβενά; Πώς μπορούμε να δημιουργήσουμε μοναδικά έργα για διαφορετικές ανάγκες;
Ο Κώστας Μπαλιάμης, ένας άλλος μαθηματικός και ξυλουργός, ήταν η αξιόπιστη λύση! Υπομονή για τις λεπτομέρειες, ιδέες για την κατασκευή … και η συσκευασία αρχίζει να λαμβάνει μορφή άξιας μεγάλου θαυμασμού! Είμαστε συνηθισμένοι να αγοράζουμε μέλι σε γυάλινο βάζο ή μεταλλική συσκευασία. Τώρα μια καινοτόμα ιδέα. Το μέλι είναι συσκευασμένο σε ξύλο! Ναι, η συσκευασία δεν σταματά μόνο στο βάζο αλλά επεκτείνεται με μερικές ειδικές συσκευασίες, ιδανικές για δώρο.

grevena-meli-1
Η ξύλινη συσκευασία προστατεύει το γυάλινο βάζο και βοηθά να αποθηκεύεται πιο εύκολα, το γυάλινο βάζο τοποθετείται σε μοναδικές συσκευασίες από ξύλο. Η ευελιξία που προσφέρει πλέον το cnc laser μας επιτρέπει να δημιουργήσουμε υψηλής ποιότητας σχέδια με προδιαγραφές που είναι ανθεκτικές και προσαρμοσμένες στις ανάγκες των ιδεών μας.

Τι είναι μοναδικό; Αναμφισβήτητα, είναι μοναδικό το σχήμα και ο τρόπος ασφάλισης/ανοίγματος. Ίσως για πρώτη φορά το ξύλο είναι το κύριο υλικό σε συσκευασία μελιού, που δίνει μια μοναδική μορφή και την ουσία του φυσικού προϊόντος.

 protothema.gr 

 

Back to top button