Καστοριά

Επίδομα θέρμανσης: Ποιοι θα πάρουν περισσότερα χρήματα

Ασκήσεις επί χάρτου κάνουν στην κυβέρνηση προκειμένου να επουλώσουν τις πληγές που αφήνει η έκρηξη της τιμής στο πετρέλαιο θέρμανσης. Σύμφωνα με πληροφορίες στην χθεσινή σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου εξετάστηκε το ενδεχόμενο να δοθεί μεγαλύτερο επίδομα θέρμανσης, τουλάχιστον για τις περιοχές εκείνες που το κρύο είναι μεγαλύτερο.

Η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης η διάθεση του οποίου ξεκίνησε την Δευτέρα, φτάνει το 1,14 ευρώ το λίτρο για την Αττική και κλιμακώνεται μέχρι και το 1,25 ευρώ τα λίτρο στη νησιωτική Ελλάδα. Η έκρηξη της τιμής κατά 22% σε σχέση με πέρυσι οφείλεται κατά κύριο λόγο στο ράλι των τιμών του αργού πετρελαίου αν και αξίζει να σημειωθεί ότι το 50% της λιανικής στο πετρέλαιο θέρμανσης είναι φόροι.
Μετά από σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου χθες, κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι εξετάζεται η δυνατότητα ενίσχυσης του προϋπολογισμού για το επίδομα θέρμανσης από το υπερπλεόνασμα ώστε να αντισταθμιστεί πλήρως η αύξηση στην τιμή του πετρελαίου.
Στο πλαίσιο αυτό εξετάζεται η αύξηση το ποσού του επιδόματος θέρμανσης το οποίο ανέρχεται σήμερα σε 12,5 ευρώ το λίτρο τουλάχιστον στα 25 ευρώ το λίτρο για τους δικαιούχους της πρώτης ζώνη δηλαδή για τους νομούς Γρεβενών, Κοζάνης, Καστοριάς, Φλώρινας, Δράμας, Ευρυτανίας, Ιωαννίνων και Σερρών. Ωστόσο, δεν αποκλείεται η αύξηση να αφορά και άλλους νομούς.
Η διαφορά ανάμεσα στη μέση τιμή του πετρελαίου θέρμανσης πέρυσι τον Οκτώβριο (94,4 λεπτά το λίτρο) και τη φετινή πρεμιέρα αγγίζει τα 20 λεπτά . Μετά από δύο διαδοχικές περικοπές, το κονδύλι για επίδομα θέρμανσης δεν υπερβαίνει τα 50 εκατ. ευρώ (από 110 εκατ. ευρώ) με τα ποσά της ενίσχυσης να έχουν μειωθεί δραστικά.

Διαβάστε την συνέχεια στο Newsit.gr

One Comment

  1. ” Στο πλαίσιο αυτό εξετάζεται η αύξηση το ποσού του επιδόματος θέρμανσης το οποίο ανέρχεται σήμερα σε 12,5 ευρώ το λίτρο τουλάχιστον στα 25 ευρώ το λίτρο για τους δικαιούχους της πρώτης ζώνη …..”
    Δεν είναι 12,50 ευρώ το λίτρο αλλά 0,125 ευρώ δηλαδή 12,5 λεπτά !

Back to top button