ΑθλητικάΆργος ΟρεστικόΚαστοριάΠρόσωπα

Νέος πρόεδρος της Ελλάς Μελβούρνης ο καστοριανής καταγωγής Νίκος Μαϊκούσης

Ο Νίκος Μαϊκούσης γεννήθηκε στην Μελβούρνη στις 16 Οκτωβρίου 1964 είναι γιoς του Δημήτρη και της Πολυτίμης Μαϊκούση, με καταγωγή από το προάστιο της Θεσσαλονίκης Νέα Ραιδεστό και από το Άργος Ορεστικό που βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα έξω από την Καστοριά.

Το 1996 στα 32 του χρόνια, στη «χρυσή» περίοδο της κυανόλευκης επί προεδρίας Γιώργου Βασιλόπουλου ανέλαβε αντιπρόεδρος και συνέχισε στην ίδια θέση μέχρι το 2004 όταν στην προεδρία ήταν ο Πίτερ Μητράκας. Το 2004 λόγω οικογενειακών υποχρεώσεων εγκατέλειψε τη δραστηριότητά του ως μέλος της διοίκησης και συνέχισε ως προπονητής στις ομάδες τζούνιορ των Bulleen Lions. Με παρέμβαση/προτροπή του Λίο Αθανασάκη επανήλθε στον σύλλογο ως Football Director της ανδρικής ομάδας το 2011, θέση που κατείχε ως και την ποδοσφαιρική σεζόν 2018.

Η οικογένεια Μαϊκούση βρίσκεται στην κυανόλευκη από την εποχή του Yarra Park. Ο πατέρας του Δημήτρης, ήταν από τους υποστηρικτές της ομάδας Αίαντας και, αργότερα, στο πλευρό στην Ελλάς, μαζί με τον παππού του Νίκο, που υπήρξαν θερμοί υποστηρικτές ενώ στην Ελλάς της δεκαετίας του 1960 οι θείοι του, Αντώνης και Γιώργος Μαϊκούσης φόρεσαν τη φανέλα της κυανόλευκης. Αργότερα, στην τέταρτη γενιά της οικογενείας ο γιος του τωρινού προέδρου Δημήτρης, αγωνίστηκε στα τμήματα τζούνιορ (Κ16).

Στις πρώτες επίσημες δηλώσεις του στον ιστότοπο smfc.com.au, ο νέος πρόεδρος της Ελλάς Μελβούρνης, Νίκος Μαϊκούσης, είπε τα ακόλουθα: «Είμαι αισιόδοξος ότι μαζί με την Gabrielle και τα υπόλοιπα παλιά και νέα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, ως σύλλογος μπορούμε να κάνουμε τα απαραίτητα βήματα προκειμένου να εδραιώσουμε μια σταθερή βάση και να ξεκινήσουμε την επόμενη επιτυχημένη ποδοσφαιρική μας εκστρατεία. Είναι δική μας ευθύνη να εκπροσωπούμε και να ενεργούμε εξ ονόματος των μελών για να δημιουργούμε, έτσι ώστε να βελτιώνουμε συνεχώς τις δραστηριότητές μας, προστατεύοντας παράλληλα τα συμφέροντα και τα περιουσιακά στοιχεία του σωματείου μας».

Την Τρίτη, σε τηλεφωνική μας συνομιλία, ο Νίκος Μαϊκούσης θέλησε να δείξει το πόσο μεγάλη είναι η Ελλάς Μελβούρνης, λέγοντας ότι δεν αντιπροσωπεύει μόνο την ελληνική παροικία της Βικτώριας αλλά και τον απανταχού ελληνισμό της χώρας: «Πρόσφατα λάβαμε πρόσκληση από την ελληνική ομάδα του Newcastle Olympic έτσι ώστε η Ελλάς να ταξιδέψει στο Newcastle για ένα φιλικό παιχνίδι. Ο πρόεδρος του Olympic με διαβεβαίωσε ότι υπάρχουν χιλιάδες Έλληνες στο Newcastle που παραμένουν μέχρι σήμερα υποστηρικτές της Ελλάς. Αυτό, βέβαια, δεν συμβαίνει μόνο στο Newcastle, αλλά σε όλη την Αυστραλία. Το αντιμετώπισα, άλλωστε, όταν συμμετείχα στις αποστολές την εποχή του NSL, καθώς συναντούσα φιλάθλους και υποστηρικτές μας σε όλα μας τα εκτός έδρας και αισθανόμουν ιδιαίτερη συγκίνηση γι’ αυτό. Έχω στόχο η ομάδα να ταξιδεύει σε όλα αυτά τα μέρη της Αυστραλίας και να κάνει ένα μέρος της προετοιμασίας της εκεί και να δίνουμε φιλικά παιχνίδια με αυτές τις ομάδες που έχουν, με τη σειρά τους, τη δική τους μεγάλη ιστορία. Στις αρχές του 2019 θα πάμε στην Αδελαΐδα καθώς είμαστε προσκαλεσμένοι της West Adelaide Ελλάς, με αφορμή τα εγκαίνια του νέου της γηπέδου, για να δώσουμε ένα φιλικό παιχνίδι».

Και συνέχισε: «Θέλω στην Ελλάς να παίζουν όσοι την αγαπούν και όλοι τους να τιμούν την φανέλα. Πρέπει να καταλάβουμε όλοι πόσο σπουδαίο είναι να είσαι σε αυτό τον σύλλογο, είτε ως πρόεδρος είτε ως μέλος του ΔΣ είτε ως ποδοσφαιριστής, προπονητής, φίλαθλος. Έχω στόχο να φτάσουμε σε ένα σημείο που η ομάδα να πρωταγωνιστεί στα πρωταθλήματα και να αποτελείται ως επί το πλείστον από παίκτες που θα βγουν από τα σπλάχνα του συλλόγου.

Η περσινή χρονιά ήταν η πιο δύσκολη που αντιμετώπισα όλα αυτά τα χρόνια. Κάναμε κακές επιλογές και πολλά λάθη. Βγήκε όμως κάτι πολύ θετικό για το μέλλον καθώς πήραν χρόνο συμμετοχής παιδιά που συλλόγου, τα δικά μας παιδιά, όπως οι Joshua Hodes (10 συμμετοχές), Will Orford (8 συμ.), Ben Djiba (7 συμ.), Manyluak Aguek (4 συμ.) και ο Αντρέας Μεσουρούνης (3 συμ.).

Πιστεύω πολύ στις ικανότητες του Κώστα Ταγκαλάκη και είμαι σίγουρος ότι θα τα καταφέρει. Είναι άλλωστε και αυτός ένας από εμάς αφού υπήρξε και αυτός από μικρός υποστηρικτής της Ελλάς Μελβούρνης».

neoskosmos.com

 

 

Back to top button