ΕκδηλώσειςΚαστοριάτελευταίες ειδήσεις

Το αρχοντικό Βέργου μετατρέπεται σε μόνιμη Έκθεση Φωτογραφιών του Λεωνίδα Παπάζογλου – Πότε θα γίνουν τα εγκαίνια

Η επί πολλούς μήνες προσπάθεια της ολοκλήρωσης της πραγματοποίησης της μόνιμης έκθεσης φωτογραφιών από το αρχείο του πρωτοπόρου Καστοριανού φωτογράφου Λεωνίδα Παπάζογλου, και σύμφωνα με τους όρους δωρεάς δικαιωμάτων χρήσης από την οικογένεια του συλλέκτη Γεωργίου Γκολομπία, βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο.
Έτσι την 10η Νοεμβρίου 2018 θα γίνουν τα εγκαίνια της μόνιμης αυτής έκθεσης στους δύο πάνω ορόφους του Αρχοντικού Βέργου.
Τα εγκαίνια πρόκειται να τιμήσουν με την παρουσία τους ο συντονιστής της όλης προσπάθειας Ομότιμος Καθηγητής του Τμήματος Φωτογραφίας του Πανεπιστημίου Αττικής κ. Κωστής Αντωνιάδης, ο διευθυντής του Μουσείου Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης κ. Ηρακλής Παπαϊωάννου, ο πρώτος διευθυντής του Μουσείου αυτού κ. Άρης Γεωργίου, ο διευθυντής του Μορφωτικού Ιδρύματος της Εθνικής Τράπεζας κ. Διονύσης Καψάλης, μέλη της οικογενείας Γεωργίου Γκολομπία και απόγονοι του Καστοριανού Φωτογράφου Λεωνίδα Παπάζογλου. Όλοι αυτοί έχουν συμβάλει με διάφορους τρόπους στην πραγματοποίηση της μόνιμης αυτής έκθεσης.
Αναμένεται δε να παραστούν και αρκετοί επισκέπτες, κυρίως από Θεσσαλονίκη, που εκτιμούν ιδιαίτερα την αξία των φωτογραφιών και την τέχνη του Λ. Παπάζογλου.

 

 

Back to top button