ΑθλητικάΆργος ΟρεστικόΔυτική ΜακεδονίαΚαστοριά

Οι Νεάνιδες του ΑΣ Άργος Ορεστικό στις 4 πρώτες αγωνιστικές (φωτογραφίες)

Για πρώτη φορά ο ΑΣ Άργος Ορεστικό συμμετέχει στο πρωτάθλημα Νεανίδων , το οποίο την φετινή χρονιά αποτελείται από οχτώ ομάδες : ΑΣ Άργος Ορεστικό, Shooters, ΠΑΟΚ Μεσοποταμίας, Κεραυνός Αγ. Γεωργίου, Αίαντας Αμυνταίου, Ηρακλής Κοζάνης, Απόλλων Πτολεμαΐδας, Αναγέννηση Σερβίων.

Ο στόχος σε ένα πολύ ανταγωνιστικό πρωτάθλημα με τις περισσότερες ομάδες να είναι πολύ δυνατές και έμπειρες, είναι αφενός η συμμετοχή στην αγωνιστική δραστηριότητα των Νεανίδων που απαρτίζουν το τμήμα αλλά και η δυνατότητα συμμετοχής των αθλητριών μας από το τμήμα των Κορασίδων και υπό συνθήκες από τα τμήματα υποδομής του συλλόγου προκειμένου να πάρουν εμπειρίες  αλλά και περισσότερους αγώνες σε ένα διαφορετικό αγωνιστικό επίπεδο.

Για την πρώτη λοιπόν αγωνιστική η ομάδα μας αντιμετώπισε εντός έδρας τον ΠΑΟΚ Μεσοποταμίας, γνωρίζοντας την πρώτη της ήττα με σκορ 57-66. Σε ένα κλειστό παιχνίδι που κρίθηκε στις λεπτομέρειες, οι γηπεδούχες ενώ ήταν μέσα στο ματς μέχρι το 20΄, σε ένα κακό τρίτο δεκάλεπτο, έδωσαν την δυνατότητα στην αντίπαλη ομάδα να ξεφύγει με διαφορά 11 πόντων, την οποία δεν μπόρεσαν να ανατρέψουν στην συνέχεια όντας και φορτωμένες με φάουλ και παρά το γεγονός ότι η αντίπαλη ομάδα αγωνιζόταν για αρκετά λεπτά με τέσσερις παίχτριες λόγω φάουλ.

Τα δεκάλεπτα:

Α΄: 15-14, Β΄: 28-31, Γ΄: 42-53, Δ΄: 57-66

Φύλλο Αγώνος:

ΑΣ Άργος Ορεστικό- ΠΑΟΚ Μεσοποταμίας 57-66

(Πουλιώνης Δ.): Μουτζίκη Α. 14, Ταγαρά Α. 2, Ντεροπούλου Φ. 2, Ευαγγελίδου Γ. 30, Νικολαϊδου Ν. 2, Κιτσίρη Μ. 3, Καραμανίδου Σ. 4

 

Το πρώτο ροζ φύλλο αγώνα πήραν οι Νεανίδες για την δεύτερη αγωνιστική του πρωταθλήματος και πάλι σε εντός έδρας αναμέτρηση με τον Ηρακλή Κοζάνης με σκορ 49-42. Οι γηπεδούχες είχαν καθόλη την διάρκεια του παιχνιδιού τον έλεγχο και το προβάδισμα με την μεγαλύτερη διαφορά να φτάνει τους 12 πόντους στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου. Το γεγονός ότι στα τελευταία δύο λεπτά η ομάδα του Άργους αγωνιζόταν με τέσσερις παίχτριες λόγω φάουλ, έδωσε την ευκαιρία στην αντίπαλη ομάδα να ροκανίσει την διαφορά χωρίς ωστόσο να απειλήσει παραπάνω.

Τα δεκάλεπτα:

Α΄: 11-09, Β΄: 28-21, Γ΄: 38-26, Δ΄: 49-42

Φύλλο Αγώνος:

ΑΣ Άργος Ορεστικό- Ηρακλής Κοζάνης 49-42

(Πουλιώνης Δ.): Μουτζίκη Α. 16, Ταγαρά Α. 1, Ντεροπούλου Φ. 4, Ευαγγελίδου Γ. 14, Νικολαϊδου Ν. 5, Κιτσίρη Μ. 4, Καραμανίδου Σ. 5

 

Δύσκολη εκτός έδρας αποστολή είχαν οι παίχτριες του Άργους Ορεστικού για την 3η αγωνιστική του πρωταθλήματος όπου αντιμετώπισαν τον Απόλλων Πτολεμαΐδας γνωρίζοντας φυσιολογικά την ήττα με σκορ 66-36 με μία ομάδα που έχει πολύ διαφορετικούς στόχους και διαφορετική δυναμικότητα. Η εμφάνιση ωστόσο των φιλοξενούμενων ήταν άκρως ικανοποιητική με την συγκέντρωση και την προσήλωση στην αμυντική κυρίως λειτουργία να είναι η επιθυμητή δεδομένης και της δυσκολίας του παιχνιδιού αλλά και της κούρασης ενδεχομένως των παιχτριών λόγω των διπλών έως τώρα αγωνιστικών με το Πρωτάθλημα των Κορασίδων.

Τα δεκάλεπτα:

Α΄: 23-07, Β΄: 39-16, Γ΄: 51-26, Δ΄: 66-36

Φύλλο Αγώνος:

Απόλλων Πτολεμαΐδας- ΑΣ Άργος Ορεστικό 66-36

 (Πουλιώνης Δ.): Μουτζίκη Α. 4, Ταγαρά Α. 3, Καραμανίδου Α.,  Ντεροπούλου Φ. 4, Ευαγγελίδου Γ. 10, Νικολαϊδου Ν. 11, Κιτσίρη Μ. , Καραμανίδου Σ. 3, Σιδηροπούλου Ε.,  Ντεροπούλου Ζ. 1

 

Τέταρτη αγωνιστική και η ομάδα του Άργους υποδέχτηκε στην έδρα της τον Αίαντα Αμυνταίου που παρά τις ελλείψεις, επέβαλλε από την αρχή πλήρως τον ρυθμό του έχοντας σε καταπληκτική μέρα τις περιφερειακές τους που σκόραραν συνολικά 11 τρίποντα. Αυτό το γεγονός σε συνδυασμό με τα πολλά χαμένα ριμπάουντ αλλά και το πολύ χαμηλό ποσοστό στις βολές από πλευράς γηπεδούχων, οδήγησαν τον Αίαντα σε μια άνετη επικράτηση με σκορ 37-68. Στα θετικά είναι το γεγονός ότι δόθηκε η δυνατότητα συμμετοχής σε αθλήτριες από το τμήμα των Πανκορασίδων με αξιόλογη παρουσία.

Τα δεκάλεπτα:

Α΄:11-21, Β΄: 21-42, Γ΄: 28-55, Δ΄: 37-68

Φύλλο Αγώνος:

 ΑΣ Άργος Ορεστικό- Αίαντας Αμυνταίου 37-68

 (Πουλιώνης Δ.): Μουτζίκη Α. 7(1), Ντεροπούλου Φ. 2, Ευαγγελίδου Γ. 15, Νικολαϊδου Ν. 7, Κιτσίρη Μ. 2. , Καραμανίδου Σ. 1,  Ντεροπούλου Ζ. 3, Σιδηροπούλου Ε., Παρασκευόπουλου Π. , Σαρρή Μ.

Την επόμενη αγωνιστική η ομάδα του Άργους αντιμετωπίζει εκτός έδρας τους Shooters Φλώρινας.

Φωτογραφίες από: ΓΑΣ Απόλλων Πτολεμαΐδας

Back to top button