Καστοριά

Απαράδεκτος ο δρόμος προς το Βυζαντινό Μουσείο (φωτογραφίες)

Ένα από τα στολίδια της Βυζαντινής Αρχόντισσας, δεσπόζει σε ένα ιδιαίτερο σημείο της πόλης. Κάθε μόνιμος κάτοικος της ευρύτερης περιοχής και κάθε επισκέπτης της πόλης μας οφείλει να αφιερώσει λίγο από τον χρόνο του για να δει την πλούσια και σπάνια συλλογή που φιλοξενεί το ξεχωριστό Μουσείο της Καστοριάς.

Της Χρυσούλας Κυρατζή

Σε λίγες ημέρες μάλιστα, το Νοέμβριο συγκεκριμένα, αναμένεται να πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια, μετά την πλήρη ανακαίνισή του.

Έχετε, αλήθεια, ανέβει προς τα εκεί τελευταία;

Αν όχι δεν είστε οι μόνοι, γιατί όπως φαίνεται και η δημοτική αρχή έχει αφήσει στην τύχη τους τον περιβάλλοντα χώρο και τον δρόμο που οδηγεί στο Βυζαντινό Μουσείο.

Γιατί αν είχε περάσει έστω κι ένας με το ΙΧ αυτοκίνητό του το τελευταίο διάστημα, δεν είναι δυνατό να μην είχε αγανακτήσει από τη λακκούβα-κρατήρα που δοκιμάζει τις αντοχές συγκεκριμένων εξαρτημάτων των αυτοκινήτων μας…

Γιατί η απίστευτη στενότητα που δημιουργούν τα δεξιά κι αριστερά παρκαρισμένα  οχήματα, απαιτούν υψηλές οδηγικές δεξιότητες, πολλή υπομονή και καλή διάθεση από τους διερχόμενους οδηγούς. 

Όσοι Μένουμε στην περιοχή και διεκδικούμε καθημερινά μία από τις θέσεις πάρκινγκ μπροστά από τη Λέσχη Αξιωματικών ή το Ξενία, αγανακτούμε κάθε φορά που ανεβοκατεβαίνουμε τον συγκεκριμένο δρόμο…Η κατάσταση του οδοστρώματος είναι φυσικά το κερασάκι στην τούρτα.

Φανταστείτε κάποιον που έρχεται πρώτη φορά στην πόλη μας και επιθυμεί να επισκεφθεί το Βυζαντινό Μουσείο, τί εντυπώσεις θα σχηματίσει από αυτή την εικόνα…Όταν παραδίπλα μάλιστα βρίσκεται η Παναγία Κουμπελίδικη και άλλοι θησαυροί (ανάμεσα τους και μια βόλτα στο ιστορικό κέντρο) που μπορεί να ανακαλύψει αφήνοντας το αυτοκίνητό του εκεί!

Επειδή τις τελευταίες ημέρες συνεργεία έχουν ρίξει τσιμέντο στην είσοδο του Μουσείου – πιθανότατα για εργασίες της τελευταίας στιγμής πριν τα εγκαίνια- θα προτρέπαμε κάποιον αρμόδιο να σχεδιάσει και μία ουσιαστική λύση για την προβληματική κατάσταση που υπάρχει…

Οι παρακάτω εικόνες ίσως σας πείσουν…

Για να προσεγγίσει κάποιος μια θέση πάρκινγκ εδώ πρέπει να είναι τουλάχιστον πολύ δεξιοτέχνης οδηγός…

Φυσικά και είναι αδύνατη η ταυτόχρονη διέλευση 2 αυτοκινήτων…Αν δεν υπάρχει συνεννόηση μεταξύ των οδηγών και τήρηση των προτεραιοτήτων, μικροατυχηματα και εντάσεις είναι καθημερινό φαινόμενο…

Αλλά και σε κίνηση να μην πέσει… θα «πέσει” σίγουρα σε αυτή τη μοναδική λακκούβα…

Πότε αλλάξατε αμορτισέρ τελευταία φορά;  Φανταστείτε εδώ κάποιον να κάνει αναστροφή, αυτοκίνητα να είναι σταθμευμένα μπροστά από το πεζοδρόμιο και κάποιον να προσπαθεί να ανέβει αφού περάσει πρώτα μέσα από τη λακκούβα…

Τουριστική πόλη που σέβεται τον εαυτό της και τους επισκέπτες της οφείλει να αντιμετωπίζει τέτοια φαινόμενα…τι λέτε;

Γνωρίζετε άλλες περιοχές με ανάλογα προβλήματα; Στείλτε μας την ιδέα σας και θα την αναδείξουμε…

aboutkastoria.gr 

 

 

Back to top button