Καστοριά

Επίσκεψη της Ένωσης Αστυνομικών Καστοριάς στον Αστυνομικό Διευθυντή Θωμά Νέστορα

Τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας  Καστοριάς   κ. Θωμά ΝΕΣΤΟΡΑ επισκέφτηκε χθες η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Καστοριάς με αφορμή την πρόσφατη λειτουργία του πλέγματος εμφανούς αστυνόμευσης.

Η Ένωση μας έθεσε υπόψη του κ. Διευθυντή τα πρώτα προβλήματα που ανέκυψαν κατά την εφαρμογή στην περιοχή μας  του νέου αυτού σχεδίου. Ειδικότερα λόγω συνεχών μετακινήσεων της διμοιρίας υποστήριξης και των ανδρών της Ο.Π.Κ.Ε. σε συνδυασμό με τις αποσπάσεις του προσωπικού εκτός νομού λόγω του μεταναστευτικού ζητήματος που απασχολεί την Χώρα μας,  υπάρχει έλλειψη έμψυχου δυναμικού προσωπικού στις ήδη αποδεκατισμένες υπηρεσίες. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μετακινούνται καθημερινά οι συνάδελφοι από την μία υπηρεσία στην άλλη για κάλυψη έκτακτων υπηρεσιακών αναγκών.

Έγινε εκτενής αναφορά για το ζήτημα των αλεξίσφαιρων γιλέκων ως προς την συμπεριφορά τους στο βάθος του χρόνου και τις όποιες αλλοιώσεις μπορεί να παρουσιάζουν στις αντιβαλλιστικές τους ιδιότητες και προτάθηκε σε περίπτωση αδυναμίας αντικατάστασης αυτών η επιστημονική τεκμηρίωση της αντιβαλλιστικής τους δυνατότητας από την κατασκευάστρια εταιρία.

Επισημάνθηκε επίσης , ο «κίνδυνος»  που ενέχει η συμμετοχή των συναδέλφων της Υ.Α. Καστοριάς  στις εξορμήσεις με ένστολη παρουσία καθόσον είναι επιφορτισμένοι με αρμοδιότητες διαχείρισης πληροφοριακών δικτύων, κρατικής ασφάλειας κ.λ.π.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε και στις πτυχές του μεταναστευτικού που επηρεάζουν άμεσα την τοπική μας κοινωνία.

Στο προσκήνιο της συζήτησης επανήλθε και το θέμα της μεταστέγαση της Δ,Α, Καστοριάς στο νέο Αστυνομικό Μέγαρο καθώς και το ζήτημα της δωρεάς ενός οχήματος τύπου «4×4» από το Γενικό Νοσοκομείο Καστοριάς προς το Αστυνομικό Τμήμα Άργους Ορεστικού.

Η Ένωση μας τέλος, πρότεινε  στον κ. Διευθυντή την επέκταση του ωραρίου λειτουργίας των καυσίμων  έως την 02.00 καθημερινά  καθώς και  την επιτακτική ανάγκη της επαναλειτουργίας  του πλυντηρίου οχημάτων  στο Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Μεσοποταμίας  ή  την σύναψη σύμβασης  με ιδιώτη για τον καθαρισμό των οχημάτων τουλάχιστον δύο φορές τον μήνα.

Ο κ.  Διευθυντής αφού άκουσε με ιδιαίτερη προσοχή τα αιτήματα μας,  εκδήλωσε την πρόθεση να συμβάλλει  τα μέγιστα από πλευράς  του ώστε να μην θίγονται τα δικαιώματα των συναδέλφων , θέτοντας στις άμεσες προτεραιότητες του ορισμένα από αυτά και δεσμεύτηκε ότι θα ενημερώσει για τα αναφερθέντα ζητήματα  ιεραρχικά την Ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο                                                                                                                Ο

Πρόεδρος                                                                                          Γενικός Γραμματέας

ΣΠΥΡΙΔΗΣ Ιωάννης                                                                              ΤΟΤΟΝΙΔΗΣ Μηνάς

 

 

Back to top button