Ελλάδα

Η ώρα της αλήθειας για Τσίπρα και Καμμένο – Τα τρία σενάρια – Κάλπες ακόμα και μέσα στο 2018

– Ραγδαίες εξελίξεις αναμένονται για την ελληνική κυβέρνηση το επόμενο διάστημα – Ο Αλέξης Τσίπρας καλείται να καταστρώσει την τακτική του για να διασφαλίσει την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών – Σε ποιες ψήφους… ποντάρει για να περάσει τη συμφωνία από τη Βουλή – Οι σκέψεις να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης

Και τώρα αρχίζουν τα δύσκολα για την ελληνική κυβέρνηση. Από χθες το βράδυ, όπου ο Ζόραν Ζαεφ βρήκε τους 80 βουλευτές που χρειαζόταν, ώστε να περάσει τις συνταγματικές αλλαγές από το κοινοβούλιο της ΠΓΔΜ, ξεκινάει μια νέα, δύσκολη, πολύπλοκη και απρόβλεπτη περίοδος για την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Η προσδοκία του Πάνου Καμμένου ότι δεν θα περάσει η συμφωνία «ναυάγησε» στα γάργαρα νερά της λίμνης των Πρεσπών και από σήμερα ο υπουργός Άμυνας θα πρέπει να αποφασίσει τον τρόπο που θα διαχειριστεί την κατάσταση, καθώς από την μια έχει λάβει το μήνυμα του Αλέξη Τσίπρα ότι δεν θα δεχθεί προσωπικές πολιτικές στο θέμα αυτό, από την άλλη θα πρέπει να αντιμετωπίσει πειστικά την επίθεση που αναμένεται να δεχθεί από την αντιπολίτευση.

Την ίδια στιγμή, ο Αλέξης Τσίπρας θα κληθεί να καταστρώσει την πιο πολύπλοκη και ασφαλή τακτική για τον ίδιο, το κόμμα του, αλλά και για την συμφωνία των Πρεσπών.

Μετά τα χθεσινοβραδινά αποτελέσματα, όλα δείχνουν ότι τα χρονοδιαγράμματα που υπάρχουν στην συμφωνία θα τηρηθούν λίγο πολύ με αυστηρότητα. Έτσι, όλα δείχνουν ότι τον Ιανουάριο ή το αργότερο τον Φεβρουάριο ο πρωθυπουργός θα πρέπει να φέρει στην Ελληνική Βουλή την συμφωνία.

Γνωρίζοντας πολύ καλά ότι ο Πάνος Καμμένος το επόμενο διάστημα θα λειτουργήσει απρόβλεπτα, δεδομένου ότι βρίσκεται σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση, ο Αλέξης Τσίπρας θα προετοιμάσει την κυβέρνηση και το κόμμα του για όλα τα ενδεχόμενα.

Διαβάστε τα τρία σενάρια στο Newsit.gr

Back to top button