ΕκδηλώσειςΚαστοριάτελευταίες ειδήσεις

Τα εγκαίνια της Βιβλιοθήκης του 10ου Δ.Σ. Καστοριάς (φωτογραφίες)

Ένα μικρό θαύμα συντελείται στο νεόδμητο 10ο Δημοτικό Σχολείο Καστοριάς . Χάρη στην αμέριστη προσφορά του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων , την άψογη  συνεργασία με τον  διευθυντή κ.Γιώργο Μασλάρη και τους δασκάλους, καθώς και με τον Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Καστοριάς κ. Στυλιάδη , το σχολείο κοσμεί μια πανέμορφη βιβλιοθήκη. Μετά από δύο ακούραστα χρόνια εθελοντικής εργασίας , οι κόποι έδρεψαν καρπούς κι έφτασε η πολυπόθητη στιγμή των εγκαινίων της.

Στην εκδήλωση όλοι παρόντες. Η πρόεδρος του Συλλόγου κ. Πόπη Λαζαρίδου, η οποία αφιέρωσε πολλές ώρες προσωπικής εργασίας ήταν ιδιαίτερα συγκινημένη κι ευχαρίστησε όσους συνετέλεσαν στη δημιουργία της βιβλιοθήκης: τους γονείς, τον κ. Στεργίου Κυριάκο που εθελοντικά κατασκεύασε τα έπιπλα του χώρου, τη δασκάλα κ. Βόλτση Ηλιάνα, υπεύθυνη οργάνωσης , αλλά και δημιουργό των ευφάνταστων και καλαίσθητων χειροτεχνιών που κοσμούν την αίθουσα,τον διευθυντή και όλους τους δασκάλους, καθώς και τον κ. Στυλιάδη.

Ο κ. Μασλάρης εξήρε το συνολικό εθελοντικό έργο και τη συνεργασία των γονέων στην κάλυψη του υλικοτεχνικού εξοπλισμού του σχολείου, καθώς πρόσφεραν εκτός των άλλων έναν προτζέκτορα, μία οθόνη και CD players, ενώ ιδιαίτερα συγκινημένος ήταν και ο πρόεδρος της σχολικής επιτροπής του Δήμου Καστοριάς , αφού το 10ο Σχολείο δημιουργήθηκε κι εγκαινιάστηκε και με τη δική του αρωγή. Παρούσα στην εκδήλωση και η σχολική σύμβουλος κ. Ζυγούρη Έλενα που έκλεισε μέσα στα λεγόμενά της ό,τι συνέβαινε μπροστά μας  : “Όλος ο ανθρώπινος πολιτισμός μέσα σε μια βιβλιοθήκη! Η φαντασία, η δημιουργικότητα των παιδιών, το αύριο του κόσμου”.

Οι μαθητές του σχολείου μας ξενάγησαν με καμάρι στη βιβλιοθήκη τους και συμμετείχαν με ένθερμο ενθουσιασμό στο διαδραστικό παραμύθι που διάβασαν η ηθοποιός Μαρία Μουστάκα και η δασκάλα Ηλιάνα Βόλτση.

Στους χαλεπούς καιρούς που διανύουμε, η βιβλιοθήκη του 10ου Δημοτικού αποτελεί μια όαση ελπίδας , αποδεικνύοντας ότι ο πολιτισμός δημιουργείται με τη συνεργασία, τον εθελοντισμό, τη φαντασία! Συγχαρητήρια σε όλους!

Φωτογραφίες : ΦΟΥΙΤ

 

Back to top button