ΕκδηλώσειςΚαστοριάΚοζάνη

Καστοριά: Για πρώτη φορά Στρατός και πολίτες τιμούν το έπος του ’40

Στη διάρκεια της εκδήλωσης θα υπάρχει προβολή σπάνιου οπτικού υλικού

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καστοριάς ”Βασίλειος Δόικος” μαζί με την 9η Μηχανοποιημένη Ταξιαρχία Πεζικού με έδρα την Κοζάνη, με την υποστήριξη ΠΕ Καστοριάς σας καλούν να παρευρεθείτε στην μεγάλη εκδήλωση ”Στρατός και πολίτες τιμούν το έπος Του ’40” που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του αμφιθεάτρου του Τ.Ε.Ι Καστοριάς στις 15 Νοεμβρίου 2018 (ημέρα Πέμπτη) και ώρα 20.00.

Ο σκοπός της εκδήλωσης αναβίωση των γεγονότων και τιμή στους πεσόντες και μη υπερασπιστές της Πατρίδος. Για πρώτη φορά ο στρατός και η πολιτεία θα κάνουν μια κοινή προσπάθεια να δώσουν στο ευρύτερο κοινό την ευκαιρία μέσα από βίντεο και ηχητικό υλικό και συναισθηματική φόρτωση, που καλύπτουν τα τραγούδια να νιώθει στο μέγιστο το μεγαλείο και την απέραντη τραγωδία του άθλου, που σήκωσαν οι Έλληνες -και πολεμιστές και άμαχος πληθυσμός της εποχής .
Ενημερωτικό κομμάτι της εκδήλωσης έχουν αναλάβει ο διδάκτορας του τμήματος Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ, επιστημονικός συνεργάτης του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας κος Ραϋμόνδος Αλβανός και 9η Μηχανοποιημένη Ταξιαρχία Πεζικού με αντιπρόσωπο την τμηματάρχη του 2ου επιτελικού γραφείου, επιστημονικό συνεργάτη του Τ.Ε.Ι Δυτικής Μακεδονίας λοχαγό την κυρία Λαμπρινή Χριστοπούλου.
Στην διάρκεια της εκδήλωσης θα υπάρχει προβολή σπάνιου φώτο και video- υλικού από τα αρχεία της 9-της Ταξιαρχίας από την εποχή των αναφερόμενων γεγονότων. Η συνεργασία με την συγκεκριμένη ταξιαρχία κάθε άλλο από τυχαία- οι μαχητές της ήταν αυτοί, που πρώτοι κατέλαβαν την Κορυτσά και οι πρώτοι από όλες τις Συμμαχικές δυνάμεις που πραγματοποίησαν μεγάλη νίκη ολόκληρου του μετώπου.
Στα μουσικά πλαίσια από τις 4 χορωδίες του ΠΣ Καστοριάς ‘’Βασίλειος Δόικος’’ ετών με σολίστ και ορχήστρας θα ακουστούν 17 τραγούδια, τα περισσότερα από τα οποία είναι από το άλμπουμ ‘’Αλβανία’’ της Μαρινέλλας σε μουσική του Γιώργου Κατσαρού και σε στίχους του Πυθαγόρα. Ειδική προσκεκλημένη είναι η καθηγήτρια μονωδίας του Δημοτικού Ωδείου Κοζάνης κυρία Άννα Παπαδοπούλου.
Διεύθυνση Ναταλία Σερόβα-Χωλοπούλου .
Αυτή η πρωτοφανής πρωτοβουλία του συλλόγου με μεγάλο ενθουσιασμό αγκαλιάστηκε από την ηγεσία της Ταξιαρχίας και προτάθηκε στης 20 Νοεμβρίου 2018 επαναληφθεί στα πλαίσια εορτασμού της Ημέρας Ένοπλων Δυνάμεων στην Κοζάνη και αργότερα στην Θεσσαλονίκη στο Πολεμικό Μουσείο.
Είσοδος ελεύθερη.
ΠΡΟΣΟΧΗ: H εκδήλωση θα ξεκινήσει ακριβώς στην δηλωμένη ώρα έναρξης.

 

 

Back to top button