Καστοριά

Τουρίστας στην πόλη μου

Τουρίστας στην πόλη μου εδώ και δύο μέρες,με ενα κινητό ανα χείρας και εν όψει της γενικής συνέλευσης των ΕΝ.ΔΗΜΟ, προσπαθώντας να καταγράψω τις ομορφιές και τις ασχήμιες αυτης της πόλης.
Μιας πόλης που καθε πρωΐ που ξυπνάω και βγαίνω στο μπαλκόνι αγκαλιάζω τον ορίζοντά της,αφουγκράζομαι τους ήχους της, πλημμυριζω με τα χρωματα και τα αρωματα της και με γεμίζει τοσο όμορφα συναισθηματα!
Και μόλις βγω απο το σπίτι και εχω να την αντιμετωπισω στην καθημερινότητα της,απο το καθημερινό μου περπάτημα,την μετακίνησή μου με το αμάξι στους δρόμους της,την βολτα σε μια νεκρή αγορά με μαγαζιά που λειτουργούν υποφωτισμενα για λογους οικονομίας,καταστηματάρχες με κεφαλι σκυμμένο και πρόσωπο σκυθρωπο να αγωνιά αν θα τα καταφέρει αλλη μια μέρα,αφού εχει συνέταιρο την εφορία,την ασφαλεια και το υψηλο νοίκι…την ανεργία … εικονες οπως αυτες στις τελευταίες φωτογραφίες και την γενικη εγκατάλειψη με κανει να θέλω να τρεξω και να φύγω μακριά της!
Μοναδικες τονωτικές ενεσεις ο τουρισμός,που και αυτο το κομμάτι χωλαίνει απο την αδιαφορία της τοπικής αυτοδιοίκησης.Λογω δουλειάς μπορώ να εχω μια πιο εμπεριστατωμένη αποψη για το πως βλέπει ,ζει και καταγράφει την επίσκεψή του στην Αρχόντισσα ο τουρίστας
“Πανέμορφη πόλη ……αλλα”…
Μιας αρχόντισσας που προσπαθεί μόνη της και με μοναδικό όπλο την φυσική ομορφια της να κρατήσει τον τίτλο της και την αίγλη της.
Και ο καθενας απο εμας εχει μερίδιο ευθύνης για την εικονα που παρουσιαζει η πόλη μας,ίσως γιατι εχουμε ολοι τα προβληματα μας και οτι δεν μας αγγίζει αμεσα δεν μας ενοχλει.
Για ολους αυτους τους λογους ειμαι παρούσα εδω και περιμενω να αρχισει η συνέλευση, με την αγωνία αν θα συνεχίσουμε αυτο που πριν τέσσερα χρόνια ξεκινήσαμε με ορεξη και κίνητρο την αγαπη για την πόλη μας!
Πανέμορφη πόλη …αλλά….
Όλα αυτά τα αλλά θέλω να αλλά….ξουμε!

Κείμενο και φωτογραφίες από το Facebook της Μαρίας Μπασούρη

Back to top button