ΑθλητικάΚαστοριά

Ξεκίνησε η Σχολή Διαιτησίας Ποδοσφαίρου της ΕΠΣ Καστοριάς (φωτογραφίες)

Έναρξη λειτουργίας της νέας Σχολής Διαιτησίας Ποδοσφαίρου Ε.Π.Σ. Καστοριάς πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ στα γραφεία της Ε.Π.Σ.Κ. με τους νέους υποψήφιους διαιτητές μαθητές της Σχολής να κατακλύζουν την αίθουσα συγκεντρώσεων της Ε.Π.Σ.
Τους υποψήφιους διαιτητές καλωσόρισαν εκ μέρους της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Νομού Καστοριάς, ο Πρόεδρος της Ε.Π.Σ. Καστοριάς Δημήτρης Τριανταφύλλου,  ο Αναπληρωτής Γιάννης Δημητριάδης, ο Γεν. Γραμματέας Ιάκωβος Κοσκοσίδης, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Διαιτησίας Σίμος Σπύρου και το μέλος Θανάσης Κάκκος, οι οποίοι και τους ευχήθηκαν μία πετυχημένη φοίτηση στη νέα Σχολή.


Κύρια χαρακτηριστικά της νέας Σχολής Διαιτησίας είναι ο ικανοποιητικός αριθμός των υποψήφιων, καθώς και η σημαντική παρουσία νεαρών κοριτσιών σε αυτή.

Συνολικά στη νέα σχολή εγγράφηκαν  23 διαιτητές, ανάμεσά τους και 6 γυναίκες, ενώ στην σημερινή πρώτη συνάντηση παρευρέθηκαν 15 υποψήφιοι νέοι διαιτητές. Φυσικά τις επόμενες ημέρες θα προστεθούν και οι υπόλοιποι, προκειμένου να παρακολουθούν τα υποχρεωτικά μαθήματα.
Ο αριθμός των νέων διαιτητών που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Ε.Π.Σ. Καστοριάς και δήλωσαν συμμετοχή να παρακολουθήσουν  τα μαθήματα της Σχολής Διαιτησίας,  είναι ηλικίας από 16 μέχρι 30 ετών και θεωρείται ιδιαίτερα ικανοποιητικός.
Η διάρκεια του πρώτου μαθήματος αναλώθηκε κυρίως με τις συστάσεις των υπεύθυνων οργάνων της Σχολής και των υποψήφιων διαιτητών, καθώς και με τις γενικές κατευθύνσεις και οδηγίες που δόθηκαν από τον Πρόεδρο της Επιτροπής Διαιτησίας Σίμο Σπύρου  για την εύρυθμη λειτουργία της.

Τονίστηκε η αναγκαιότητα της παρουσίας όλων των υποψηφίων στα 14 συνολικά μαθήματα που προβλέπει η λειτουργία της Σχολής, μαθήματα που θα γίνονται κάθε Δευτέρα και Πέμπτη στα γραφεία της ΕΠΣ Καστοριάς, από τον Σίμο Σπύρου και τον Γρηγόρη Ρόντση, ώστε η λειτουργία της Σχολής να ολοκληρωθεί στις αρχές Δεκεμβρίου και να ακολουθήσουν οι εξετάσεις των υποψηφίων, από τις οποίες θα τους δοθεί η δυνατότητα να ονομαστούν επίσημοι διαιτητές ποδοσφαίρου της ΕΠΣ Καστοριάς.

Τέλος, είναι πολύ πιθανό για κάποια επιμορφωτική διδασκαλία στη Σχολή να κληθεί κάποιο στέλεχος της ΚΕΔ/ΕΠΟ.

sentranews.gr

 

Back to top button