Καστοριάτελευταίες ειδήσεις

Έφυγαν τα φλαμίνγκο κι αυτό είναι ένα πολύ καλό νέο!

Όπως είχαμε γράψει σε προηγούμενη ανάρτηση το κοπάδι των πανέμορφων φλαμίνγκο ήρθαν στη λίμνη της Καστοριάς για ολιγοήμερη ξεκούραση πριν συνεχίσουν το μακρύ ταξίδι της μετανάστευσης. Πολύ ήταν αυτοί που ήθελαν να τα δουν από κοντά. Τα τηλέφωνα των συνεργατών του ΦΟΥΙΤ χτυπούσαν συνεχώς από γνωστούς και άγνωστους που ζητούσαν να μάθουν σε ποια περιοχή της λίμνης βρίσκονταν.
Για ευνόητους λόγους δε το αποκαλύψαμε, όμως ούτε οι ίδιοι πήγαμε να τα δούμε από κοντά. Δε θέλαμε να ταράξουμε την ηρεμία τους. Μας αρκούν οι υπέροχες φωτογραφίες των ειδικών φωτογράφων-ορνιθοπαρατηρητών που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο.
Τα φλαμίνγκο λοιπόν έφυγαν. Όσο κι αν αυτό μας στενοχωρεί, είναι ένα πολύ καλό νέο. Όπως εξηγούν οι ειδικοί, το συγκεκριμένο είδος πουλιών ζει σε αλκαλικά νερά. Όμως σε αυτά τα νερά δε μπορούν να επιζήσουν οργανισμοί. Η λίμνη μας έχει ουδέτερο ph και αυτό είναι που την κρατάει «ζωντανή», κάτι όμως που δεν αρέσει στα φλαμίνγκο κι έτσι την προτιμούν μόνο για ολιγοήμερες διακοπές.
Τέλος να σημειώσουμε ότι η επίσκεψη των φλαμίνγκο δεν είναι κάτι σπάνιο, γιατί έρχονται συνήθως κάθε δύο χρόνια, απλά φέτος είδαν τα “φώτα” της δημοσιότητας.
Φωτογραφία: Κύριλλος Σαμαράς

Ένα φλαμίνγκο περαστικό από την Καστοριά (φωτο)

50 πανέμορφα φλαμίνγκο στη λίμνη της Καστοριάς (μοναδικές φωτογραφίες)

Βίντεο με τα φλαμίνγκο στη λίμνη

Καστοριά: Ανάρπαστα τα γούνινα μπρελόκ φλαμίνγκο!

 

 

Back to top button