Καστοριά

Κανένα Τμήμα της Καστοριάς στον Μηχανογραφικό,αν δεν προχωρήσει σύντομα η συνένωση των δύο ιδρυμάτων .

Αγκάθι στην διαδικασία συνένωσης ΑΕΙ, ΤΕΙ Δ.Μακεδονίας η εμμονη των τωρινών Πρυτάνεων για την ” θέση”.

Αναφερόμενος στην επίσκεψη, τον περασμένο Σεπτέμβριο, του τέως Γεν. Γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας, στο ΤΕΙ Δ. Μακεδονίας, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Διοικητικών Υπαλλήλων ΤΕΙ Δυτ. Μακεδονίας κ. Δημήτρης Νικολάου, μιλώντας στην χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Κοζάνης, είπε:

«Το πρόβλημα είναι το όργανο Διοίκησης. Επειδή ο Γενικός μας ανακοίνωσε ότι θα υπάρχει μια διοικούσα, η οποία θα έχει ένα μέρος Πανεπιστήμιο, ένα μέρος ΤΕΙ κι ένα μέρος Υπουργείο, από τότε άρχισαν οι αγκυλώσεις.

Γι’ αυτό εγώ έθεσα το ερώτημα το οποίο είναι ρητορικό. Ωραία, να μην υπάρχει διοικούσα. Μπορούν αν συμφωνήσουν οι δύο πρυτάνεις σε ένα σχήμα που θα μας οδηγήσει στο νέο οργανισμό; Όποιο να είναι αυτό. Αλλιώς κινδυνεύουμε να μιλάνε δυόμιση χρόνια για ένα όργανο που θα ζήσει πέντε μήνες …και να το χάσουμε το τρένο και γύρω γύρω να υπάρχουν αναβαθμισμένα μεγάλα ιδρύματα και εμείς να συζητάμε ποιος θα διοικήσει το νέο φορέα για 5 μήνες για να μας πάει σε εκλογές».

Επίσης ο κ. Νικολάου ανέφερε και το ιδιαίτερα σημαντικό, που τους είπε ο τέως Γεν. Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας, ότι αν δεν προχωρήσετε στη συγχώνευση των δύο ιδρυμάτων, το, Μάρτη, τα μη αυτοδύναμα τμήματα, όσα δηλαδή δεν έχουν 8 μέλη ΔΕΠ και πάνω, δεν θα μπουν στα μηχανογραφικά.  Ακούστε το ηχητικό απόσπασμα που σας μεταφέρει το kozan.gr

Να θυμίσουμε ότι κανένα Τμήμα του ΤΕΙ στην Καστοριά δεν έχει αυτοδυναμία 8 Καθηγητών.

www.kozan.gr

Back to top button