Καστοριά – Συνταγή: Λικέρ μέλι (φωτογραφίες)

https://4.bp.blogspot.com/-Xxdi5yS4mOk/W9DGQ8KWuAI/AAAAAAAAKKI/hU033ptjg7UtsM_zl0EZVdr9DXe5Q1_JQCLcBGAs/s1600/6.jpg

Έρχεται ο χειμώνας φίλοι μου και ας κάνουμε τα κουμάντα μας. Μη μας πιάσει απροετοίμαστους μπροστά στο τζάκι. Κρίμα είναι. Γι’ αυτό και αρχίζουμε σιγά- σιγά με γεύσεις που φωνάζουν να τις απολαύσουμε. Και φτιάξαμε λικέρ από καλό, απίθανο μέλι.
Και στην υγειά μας, και στα καλύτερα που έρχονται!
Ας δούμε πως γίνεται:

Υλικά:
400γρ μέλι από άνθη πορτοκαλιάς (πορτοκαλόμελο)
500γρ βότκα
200ml νερό
1 ξύλο κανέλας
1 γαρύφαλλα
χυμό από μισό λεμόνι και ξύσμα από 1 λεμόνι

Οδηγίες:

Στην πραγματικότητα είναι ένα λικέρ που μπορούμε να φτιάξουμε κάθε εποχή του χρόνου, με υλικά που υπάρχουν σε κάθε ελληνικό σπίτι. Και είναι αυτά:
https://1.bp.blogspot.com/-xeEKQ6_VOr4/W9DDg14GLYI/AAAAAAAAKJg/rv1futoheCk8HvBQ65mFgvgnYaW2kLlmACLcBGAs/s1600/1.jpg

Σε γυάλινο μπουκάλι προσθέτουμε όλα τα μπαχαρικά μαζί και τον χυμό λεμονιού.

https://3.bp.blogspot.com/-EUucSpNmr2k/W9DDg2PoMlI/AAAAAAAAKJc/2INhzR0pFng7RTeK-jO8FpvK4zDmDUHgACLcBGAs/s1600/2.jpg

Ζεσταίνουμε το νερό ίσα να γίνει χλιαρό και το ανακατεύουμε με το μέλι. Και προσθέτουμε το μέλι στο μπουκάλι.

https://3.bp.blogspot.com/-ilurThvObMw/W9DDg9helgI/AAAAAAAAKJk/RlegmIJi_KsN8MPb1fT_yt1NrPNEOHq5wCLcBGAs/s1600/3.jpg

Το ανακινούμε καλά να λιώσει το μέλι. Το βάζουμε σε σκοτεινό μέρος για 10 μέρες ανακινώντας μια φορά τη μέρα, για να λιώσει το μέλι καλύτερα.

https://4.bp.blogspot.com/-J9UY_RNPHxM/W9DDiFDRLMI/AAAAAAAAKJo/P5RHIBcFxgsZ_kxl__7YhKkQYrqQhupOQCLcBGAs/s1600/4.jpg

Μετά τις 10 μέρες στραγγίζουμε το λικέρ με φίλτρο του καφέ σε καθαρό μπουκάλι. Κρατάμε στο ψυγείο γιατί δροσερό είναι πιο ωραίο!

https://1.bp.blogspot.com/-rfrmLjkqCNE/W9DDkUg0fDI/AAAAAAAAKJs/D9eI1Cep9oAjQ__PDveO5tgofv3XszS6ACLcBGAs/s1600/5.jpg

Και ιδού φίλοι μου! Το χρυσό υγρό, όλο αρώματα έτοιμο να κατακλύσει τον ουρανίσκο μας!

https://4.bp.blogspot.com/-Xxdi5yS4mOk/W9DGQ8KWuAI/AAAAAAAAKKI/hU033ptjg7UtsM_zl0EZVdr9DXe5Q1_JQCLcBGAs/s1600/6.jpg

Σας εύχομαι να το απολαύσετε όσο κι εγώ!

 masasoura.blogspot.com